Minić: Predložićemo posete studentskim domovima

BEOGRAD – Studentski centar „Beograd“ i Studentska poliklinika razmatraju da u narednim danima predlože Ministarstvu prosvete i Kriznom štabu da se omoguće posete, slavlja i prenoćišta u studentskim domovima, što je zabranjeno od 15. maja prošle godine.

Direktor Studentskog centra „Beograd“ Goran Minić rekao je za Tanjug da bi bolja epidemiološka situacija mogla da utiče na ublažavanje mere zabrane okupljanja u domovima koja je, ističe, pomogla da se u prethodnom periodu ne širi zaraza među studentima.

„Situacija u studentskim domovima u Beogradu u okviru ustanove Studentski centar, stabilna je i to je plod odgovornosti studenata i naših zaposlenih koji vrše kontrolu poštovanja mera“, naveo je Minić.

On je rekao i da je od 10.500 kapaciteta u 14 studentskih domova u Beogradu, trenutno popunjeno oko 5.500, a da je samo dvoje studenata zaraženo korona virusom i oni su u izolaciji i njihovo stanje je stabilno.

„Ni u jednom trenutku situacija u studentskim domovima nije bila alarmantna, jer smo na vreme prepoznali sve slučajeve kovida u našim objektima, koje smo izolovali“, rekao je Minić.

Ukazao je da se u studentskim domovima i restoranima poštuju epidemiološke mere i da su studenti u najvećem broju odgovorni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.