U trendu

Ministar Kviroga drugi u brazilskoj UN delagaciji pozitiva

NJUJORK – Brazilski ministar zdravlja Marselo Kviroga, koji je bio u pratnji predsednika Žaira Bolsonara tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (GSUN) juce u Njujorku, pozitivan je na kovid-19.

Kviroga, koji se oseća dobro, ostaće u Njujorku u karantinu, a ostatak brazilske delegacije je negativno na virus, saopštila vladina kancelarija za komunikacije, prenosi Rojters.

Ministar je za CNN Brazil potvrdio da je nosio masku sve vreme dok je bio u zgradi UN, a on je drugi član brazilske delegacije u Njujorku koji je pozitivan, pošto je jedan diplomata koji je bio deo tima za pripremu Bolsonarove posete imao pozitivan test tokom vikenda i takođe je izolovan.

Bolsonaro, skeptik u vezi sa vakcinom protiv kovid 19, prkosio je pravilima UN koja su tražila od svih koji prisustvuju Generalnoj skupštini da se imunizuju, i javno se hvalio da se nije vakcinisao.

U svom obraćanju svetskim liderima na sastanku, na kojem je globalna pandemija korona virusa bila na vrhu dnevnog reda, brazilski predsednik je poručio da njegova vlada ne podržava upotrebu vakcina sertifikata.

On je rekao i da je brazilska kampanja imunizacije protiv kovid-19 uspešna i da će svi odrasli koji žele da se vakcinišu biti potpuno vakcinisani do novembra.

Prema važećim merama zbog pandemijene vakcinisanim osobama zabranjen je ulazak u restorane u Njujorku, pa je prvog dana svoje posete UN Bolsonaro sa svojim pomoćnicima večerao na ulici.

Dva ministra iz njegovog kabineta, koja su deo brazilske delegacije, objavila su u nedelju uveče fotografiju Bolsonara koji sa pomoćnicima jede kriške pice na njujorškom šetalištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.