U trendu

Ministarka: Poostrovanje epidemioloških mera moguce od 1.12.

PODGORICA – Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je danas da bi eventualno uvođenje strožih epidemioloških mera moglo bi i pre 1. decembra.

Ona je rekal da vladina Komisija za kovid zaseda redovno i da će razmotriti i tu mogućnost.

Ranije je najavljeno da je moguće da u Crnoj Gori od 1. decembra budu uvedena obavezno posedovanje Nacionalne digitalne COVID potvrde (dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR koji stariji od 72 sata ili brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati ili dokaza o preležanoj bolesti u posljednjih šest mjeseci) za kompletnu javnu upravu (zdravstvo, prosveta, Uprava policije, Vojska…).

Nacionalna digitalna COVID potvrda biće u tom slučaju nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima delatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se trguje na malo neprehrambene robe…

“Veoma smo često svedocimo da se aktuelne mere ne poštuju i logično, imajući u vidu nepoštovanje mera i sa druge strane mutagene forme korona virusa od kojih je u problemu praktično čitav svet posebno Evropa, imamo i porast broja obolelih”, navela je Borovinić Bojović gostujući u Dnevniku TVCG.

Navela je i da 90 odsto pacijenata u intenzivnoj jedinici nisu vakcinisani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.