U trendu

Ministarka zdravlja: Moguća zabrana koncerata za N. godinu

PODGORICA – Dok Crna Gora svakodnevno beleži na stotine novozaraženih i do 15 mrtvih za dan, turističke organizacije najavljujuju organizovane dočeke Nove godine na trgovima, uz poznata muzička imena.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u razgovoru za TV Vijesti kaže da Vladina komisija za kovid još razmatra da li će i pod kojim uslovima dozvoliti održavanje tih koncerata.

„Nešto što će definitivno biti uslov za eventualno održavanje ovakvih događaja će neminovno biti kovid potvrde odnosno kovid propusnice ukoliko epidemiološka situacija ovaj model bude omogućila odnosno dozvolila“, navela je ona.

Na pitanje šta to znači i da li postoji mogućnost da se zabrani ta vrsta okupljanja, odgovara da ta mogućnost postoji.

“Apsolutno da postoji, upravo zbog izmene epidemiološke situacije, dodatno je ovo pitanje aktuelizovano”, kaže ona.

U međuvremenu, dozvoljeno je organizovanje Novogodišnjeg pazara na Trgu nezavisnosti u Podgorici od 15. novembra, ali uz poštovanje jasnih smernica koje je Institut za javno zdravlje uputio glavnom gradu.

“Glavni uslovi će biti ograničen prostor, odnosno postavljanje ograde oko prostora gđe se dešava pazar kao i obavezno posedovanje kovid potvrde”, pojasnila je ministarka.

Nove mere protiv širenja korona virusa najavljene su za 1. decembar, ali ministarka ne isključuje mogućnost da budu donete i ranije, ukoliko to bude zahtevala epidemiološka situacija. Da do toga ne bi došlo Borovinić Bojović još jednom poziva sve na vakcinaciju i poštovanje postojećih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.