U trendu

Ministri zdravlja Italije i suseda na sastanku zbog virusa

RIM – U Rimu će danas biti održan sastanak ministara zdravlja Italije, Slovenije, Austrije, Nemačke, Francuske i Švajcarske posvećen suzbijanju koronavirusa.

U Italiji je više od 220 osoba zaraženo koronavirusom, dok je sedam umrlo. To je najveći broj slučajeva izvan Azije.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je nakon sednice Kriznog štaba povodom izbijanja epidemije koronavirusa u susednoj Italiji, mere prevencije, koje sadrže i upozorenje građanima za putovanje u pogođene italijanske regije.

U Rim dolazi i hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, najavio je premijer Andrej Plenković koji je kazao da je Hrvatska spremna za sve mere koje treba preduzeti u prevenciji širenja koronavirusa, uključujući i koordinaciju aktivnosti sa italijanskom vladom, prenosi Hina.

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da je Slovenija spremna i da zatvori granice ukoliko se pojača rizik unosa koronavirusa, javljaju slovenački mediji.

Za četvrtak je predviđeno da vlada o riziku širenja virusa raspravlja i na svojoj redovnoj sednici, u kontaktu je s vlastima u susednim državama, a i Slovenija će se odazvati na sastanak koji je s kolegama premijerima iz susednih država najavio predsednik italijanske vlade Đuzepe Konte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.