U trendu

Misuri: Gradonačelnik poklonanja po bitkoin sugrađanima

NJUJORK – Džejson Stjuart, gradonacelnik gradića Kul Vali u državi Misuri, prikuplja sredstva kako bi svim svojim sugrađanima poklonio po bitkoin.

Stjuart ne želi da bitkoin odmah bude prodat i napominje da će jednoga dana, kada cena ove kriptovalute bude 500 hiljada dolara ljudi „zaista zažaliti“ što su je prodali, prenosi portal Bitkoin.com.

„Imam prijatelje čiji su životi potpuno promenjeni. Kao da su u roku od samo nekoliko godina, od službenika koji rade od 9 do 5 postali milioneri“, rekao je gradonacelnik Kul Valija, koji sebe naziva preduzetnikom i zaštitnikom životne sredine.

On je otkrio je da će većina novca za finansiranje njegovog plana doći od nekoliko neimenovanih BTC investitora.

„Imam nekoliko donatora koji me podržavaju i koji su pristali da uplate svotu novcu jednaku onoj koju ja prikupim, do iznosa od nekoliko miliona dolara. Pokušavam da dobijem i državni novac za svoj plan, ili potencijalno deo novca za oporavak od posledica pandemije korona virusa“, rekao je Stjuart.

Na pitanje da li će se koristiti i gradska sredstva, gradonačelnk Kul Valija je odgovorio: „I to je moguće. Videćemo kako će to proći“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.