U trendu

Na Cetinju badnjake nalagali vernici SPC i tzv. CPC

CETINJE – Vernici Srpske pravoslavne crkve, koji su se okupili ispred Cetinjskog manastira, gde su naloženi prvi badnjaci u prisustvu sveštenstva koje je predvodio vladika buenosajreski Kirilo, razišli su se.

Vladika Kiril čestitao je Badnje veče i Božić okupljenim vernicima i poručio da Crkva ne deli ljude po nacionalnostima, već da poziva da se sjedine, prenose Vijesti.

„Posebno pozivam braću koji lože badnjak na nekim drugim mestima da ne idu za pastirima koji su obučeni u vučju kožu. Nego da se okupe oko ćivota naših svetitelja kao što su Petar I i Sveti Vasilije“, rekao je Kiril.

Kako se navodi, oko manastira je bila postavljena metalna ograda, a u blizini je bilo i nekoliko policijskih automobila.

Istovremeno, na trgu ispred dvora kralja NIkole okupile su se pristalice kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, koji su takođe nalagali badnjak.

Primećena je i kolona automobila sa istaknutim crnogorskim zastavama kako se kreće iz pravca Podgorice prema Cetinju.

Prisutni nose crnogorska obeležja, crnogorske zastave i grbove, a na trgu je postavljena bina sa koje se puštaju crnogorske patriotske pesme.

Kako se navodi, prisutni nose maske, ali ne drže distancu kako bi ispoštovali epidemiološke mere za suzbijanje korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.