U trendu

Najsmrtonosniji dan od pojave koronavirusa: Zaražena i jednomesečna beba

Od posledica koronavirusa preminulo je najmanje 427 osoba, a više od 20.000 njih širom sveta je zaraženo, prenosi CNN.

Virus je nastavio da se širi van Kine i potvrđen je u više od 25 zemalja.

U Hong Kongu je umro muškarac koji je stigao iz kineskog Vuhana. Kako je preneo CNN, 39-godišnji muškarac umro je u „bolnici princeze Margaret“. Muškarac se ukrcao na brzi voz iz Hong Konga do Vuhana 21. januara i vratio se u grad iz Čangšanana 23. januara.

Rečeno je da nije posećivao nijednu zdravstvenu ustanovu ili pijacu morske hrane niti je bio izložen divljim životinjama tokom inkubacije.

Slučajevi koronavirusa zabeleženi su u više od 25 zemalja, a najviše u Japanu (20), Tajlandu (19) i Singapuru (18), objavio je CNN.

Međunarodni istraživači ubrzano rade na razvoju vakcine kako bi zaustavili širenje virusa.

U provinciji Guizhou koronavirus je dijagnostifikovan kod jednomesečne bebe. Beba je u Guizhou došla iz druge provincije i trenutno živi u gradu Guijangu. Koronavirus joj je otkriven juče i trenutno je u izolaciji u bolnici.

Za sada je njeno stanje stabilno.

U Belgiji je danas potvrđen prvi slučaj novog koronavirusa kod osobe koja je zajedno sa još osmoro Belgijanaca tokom vikenda evakuisana iz kineskog grada Vuhan.

Belgijsko Ministarstvo zdravlja je saopšilo da je zdravstveno stanje zaražene osobe dobro i da za sada nema simptome bolesti, prenosi AP.