U trendu

Narodna stranka: Vučić da se odmori i sluša doktore, umesto što viče na narod i izaziva paniku

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić ocenio je danas da bi bilo veoma dobro kada bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prestali da se obraćaju gradjanima na konferencijama za novinare tokom vanrednog stanja i pustili stručnjake da govore o epidemiji korona virusa.

Gostujući na televiziji Nova S, Gajić je ocenio da se predsednik i premijerka „deru na svoj narod kojim su nezadovoljni i izazivaju paniku, a nisu u stanju da istrpe bilo kakvu kritiku“.

„Neka puste doktore i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji se prilično solidno nosi sa ovom krizom i vrlo je ljubazan na konferencijama za novinare. Neka puste ljude iz struke da govore, u njih narod ima poverenja, i mislim da bi situacija bila mnogo bolja“, naveo je Gajić.

Ocenio je da svaku informaciju koju predsednik i premijerka iznesu, gradjani doživljavaju sa zebnjom i nesigurnošću.
„Nema razloga da se Vučić ljuti i nervira, neka se malo odmori i sprovodi ono što mu doktori predlažu kroz vanredno stanje. Bilo bi dobro i za njega i za nas da se on malo odmori. Sve konferencije za novinare koje je držao Vučić i većina koje je držala premijerka Ana Brnabić bile su držanje lekcija i ljutnja – oni su nezadovoljni sa svojim narodom“, naveo je Gajić.

Funkcioner Narodne stranke ocenio je da Vučić „uživa u vanrednom stanju“, što se kako je naveo, videlo na prethodnoj konferenciji za novinare na kojoj se prvih 15 minuta „smejao na način koji može da uplaši“.  

Dodao je da problem tokom epidemije virusa korona, koji zdravstvene službe pokušavaju da reše, jeste u tome što je naš zdravstveni sistem „veoma slab što se tiče kapaciteta“.

„Ne govorim o doktorima i medicinskom osoblju. Oni pokušavaju da razvuku krizu kako ne bi prevelikom broju ljudi odjednom morala da se pruži pomoć u bolnicama. Lekari sigurno rade sve što je u njihovoj moći“, rekao je Gajić.

Ocenio je da je sasvim očigledno da se vlast ponela prilično neozbiljno u trenucima kada je bila potrebna velika odgovornost i ozbiljnost.

„O tome će biti mnogo rasprave kada sve ovo prodje. Danas se vlast ponaša daleko ozbiljnije, a videćemo da li će tih prvih desetak dana, kada je sam vrh države zbijao šale o virusu, izazvati tragične posledice. Nadam se da neće i da će to ostati samo još jedan dokaz njihove neozbiljnosti“, rekao je Gajić.  

Upitan da li je vlast „pet dana prećutkivala da se virus korona pojavio u Srbiji dok je skupljala potpise za izbornu listu“, Gajić je odgovorio da je to „nesumnjivo“.

„Postoje o tome televizijski zapisi i o tome se govorilo preko televizija sa nacionalnom frekvencijom. Sve je potpuno jasno. Ja, recimo, ne verujem u ovo objašnjenje o lapsusu u sećanju kod doktorke Kisić. Ona je ozbiljna žena, nema šanse da je napravila lapsus. Vučić verovatno vrši pritisak na njih da se ne bi napravila politička šteta, jer mu je rejting na prvom mestu“, rekao je Gajić.

Naveo je da postoje ljudska prava garantovana Ustavom Srbije koja ne mogu da budu dovedena u pitanje ni tokom vanrednog stanja.

„Reč je o grupi od 17 ljudskih prava, a jedno od glavnih je sloboda izražavanja, koju nam niko ne sme uskratiti, kao što ne bi smela da bude uskraćena ni sloboda kretanja, zajamčena članom 39. Ustava, koji kaže da je sloboda kretanja svakome zajamčena i da svako može da se nastani u Srbiji i da se u nju vrati“, kazao je Gajić.

Navodeći da postoji ozbiljan broj srpskih državljana na aerodromima širom sveta, kojima se kako je rekao, onemogućava povratak u Srbiju, Gajić je kazao da je država dužna da „i za jednog gradjanina, makar on bio i na Mesecu, pronadje način da se on vrati u svoju zemlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar