Naslovna strana za utorak, 27. oktobar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 27. oktobar 2020. godine, najviše pišu o situaciji sa epidemijom korona virusa i mogućem uvodjenju strožih mera, o sastavu nove Vlade Srbije, i o drugim političkim i ekonomskim temama.

ALO – „Dačić gura Tončeva, ostali pobesneli“, list piše da u SPS-u ima sukoba zbog odluke o tome ko će biti na državnim funkcijama.

BLIC – Intervju sa epidemiologom Branislavom Tiodorovićem „Novi testovi otkrivaju koronu za 30 minuta“. O predlozima socijalista povodom učešća u sastavu nove Vlade Srbije „Dačić dao resore Ružiću i Tončevu za mir u stranci“.

VEČERNJE NOVOSTI – O mogućim novim merama zbog povećanja broja zaraženih korona virusom „U kafićima fajront do 20 časova“. O predlozima kadrova Socijalističke partije Srbije (SPS) za učešće u novoj Vladi „Ružić PPV i ministar obrazovanja, Antiću EPS“.

DANAS – List analizira novi sastav Vlade Srbije „Ekonomski ministri bez političke moći i iskustva“. U tekstu „Srbija nije spremna za novi talas“ list piše o trostrukom povećanju broja pacijenata u kovid bolnicama u poslednjih desetak dana.

INFORMER – „Korona divlja“, ocena je lista o situaciji u Srbiji. Pod naslovom „Tramp će pomoći Srbiji“, list prenosi izjave izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela Srbima u Americi od kojih se na predstojećim izborima očekuje podrška aktuelnom američkom predsedniku.

KURIR – „Rat za fotelje u SPS“, list piše da u Socijalističkoj partiji Srbije postoji neslaganje zbog odluke lidera stranke Ivice Dačića da ministarska mesta prepusti Branku Ružiću i Novici Tončevu.

POLITIKA – „Nema podataka o milion kvadrata u izgradnji“, list piše o riziku od prevare na tržištu nekretnina u Beogradu. O povećanju broja zaraženih korona virusom „Srbija se sprema i za najgori scenario pandemije kovida-19“. O očekivanjima od nove Vlade Srbije „Velika odgovornost pred oročenom Vladom“.

SRPSKI TELEGRAF – „Za 24 sata 50 odsto više ljudi na respiratorima“, o situaciji sa korona virusom u Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.