Naslovne strane dnevnih listova za sredu, 17. februar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 17. februar 2021. najviše pažnje poklanjaju izboru novog patrijarha SPC, odjecima hapšenja kriminalne organizacije Veljka Belivuka i opasnostima od izbijanja novog talasa korona virusa zbog neopreznog ponašanja gradjana u dane praznika.

ALO – „Zvezda ubrzava izbor patrijarha“, navodno postoji plan da se izbor novog poglavara SPC završi ranije da bi vladike mogle da gledaju fudbalsku utakmicu Crvena zvezda-Milan. „Pošto Hrvatska nema vakcinu, po cepivo sam išao u Srbiju“, kaže proslavljeni hrvatski fudbalski trener Miroslav Blažević.

BLIC – „Četvrti talas korone zbog skijanja i žurki?“ – tekst o opasnosti od novog udara virusa u Srbiji narednih sedam do deset dana. „Patrijarha biraju izmedju 31 episkopa“, u četvrtak počinje Sabor na kojem će biti izabran novi poglavar SPC.

VEČERNJE NOVOSTI – „Eksplozija korone u sledećih deset dana“ – list tvrdi da lekari očekuju znatno povećanje broja zaraženih zbog neodgovornog ponašanja gradjana tokom praznika. „Belivukov snajperista vodi do ubice Kekinog kuma?“, nastavlja se priča o hapšenju kriminalne grupe.

DANAS – „I Vučić i Selaković lobiraju za tron SPC“, povodom izbora novog poglavara SPC u Hramu svetog Save. „I dalje verujem da je moguće pronaći rešenje za Kosovo“, navodi za Danas specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

INFORMER – „Ovde se sutra bira novi patrijarh“, piše list uz fotografije iz Hrama Sv.Save. „Veljin klan razbilo sedam policajaca“, u tekstu se navodi da je operacija hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka mesecima čuvana u tajnosti jer su u vrhu MUP-a strahovali od curenja informacija.

KURIR – „Skoro milion gradjana primilo vakcinu, ali zbog bahatih preti porast zaraženih“ – o mogućem novom udaru virusa. „Rasipnik“ – tvrdi list: ministar Nenad Popović potrošio 4,4 miliona na fejsbuk i instagram.

OBJEKTIV – „Buba Koreli deo Veljine ekipe“, list povezuje hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka sa pucnjavom u Sarajevu u koju je umešan pevač.

POLITIKA – „Medijski udar na SPC pred izbor patrijarha“, list piše da pojedini mediji pred Sabor žele da stvore utisak na vladike na to zasedanje dolaze duboko podeljene. „Pokazali smo da EU može da računa na Srbiju“, navodi u intervjuu ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

SRPSKI TELEGRAF – „Da li će glasanje biti kobno za neke vladike“ – o izboru novog patrijarha SPC. „Dijana Hrkalović pobegla iz Srbije?“, list tvrdi da se bivša državna sekretarka MUP-a uplašila istrage.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.