U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 19. avgust 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. avgust 2021. godine pišu o početku školske godine, rastu broja inficiranih korona virusom u Srbiji, dešavanjima u Avganistanu i o drugim društvenim i političkim temama.

ALO – „Kirije lete u nebo: Za šupe i rupe i 300 evra“, o rastu cena stanova za izdavanje. O dogadjajima u Avganistanu: „Ulice su puste, svi se kriju od Talibana“.

BLIC – „Deca verovatno kreću normalno u školu“, o saznanju tog lista da će u novoj školskoj godini nastava biti organizovana u školama, a ne onlajn. „Krizni štab traži uvodjenje kovid propusnica“, o mogućim ograničenjima za nevakcinisane gradjane.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Treći put obolela od korone“, list piše o slučaju žene iz Kragujevca. „Amerikanci nas uvlače u svoje blato Avganistana“, o situaciji posle dolaska talibana na vlast i povlačenja američkih i medjunarodnih trupa iz te zemlje.

DANAS – O žalbama na stanje u Domu za odrasla lica Blace – Trbunje, pod naslovom „Zlostavljaju mi sina“. O poseti predsednika Srbije Užicu nakon pet godina „Narodni jad pokriven ‘zlatnim paravanom'“.

INFORMER – O krizi u Avganistanu list piše pod naslovom „Talibani počeli da ubijaju“. O epidemiji korona virusa i sve većem broju obolelih „Korona sve gora“.

KURIR – „Avganistan: Milka još nije pobegla iz Kabula“, o jedinoj državljanki Srbije koja je ostala u glavnom gradu Kabulu.

POLITIKA – „Školska godina treba da počne redovnim nastavom“, o mogućim odlukama na sednici Kriznog štaba najavljenoj za početak sledeće nedelje. „‘Džeruzalem post’ uklonio sramni tekst o Jasenovcu“, piše list o efektu negativnih reakcija na pisanje lista o broju stradalih u tom logoru.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić politički ugrožen „Zapad Srbiji sprema crni septembar“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.