U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 20. maj 2021. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 20. maj, pišu o početku proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u Srbiji, kadrovskim promenama na čelu televizije N1 kao i o političkim posledicama izvinjenja češkog predsednika Miloša Zemana srpskom narodu zbog NATO agresije 1999. godine.

ALO – O kadrovskim promenama na TV N1 list piše pod naslovom „Žaklina oterala Jugoslava“, i navodi da je tu medijsku kuću napustio direktor Jugoslav Ćosić, a da će veće dužnosti preuzeti Žaklina Tatalović.

BLIC – Pod naslovom „Korona popušta“ o očekivanom ublažavanju ograničenja kada su u pitanju proslave poput venčanja.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Torlak dobio zeleno svetlo za Sputnjik V“ o odluci ruskog Nacionalnog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja kojom je odobrena proizvodnja njihove vakcine protiv korona virusa u Srbiji. Pod naslovom „Šta ako dobijete kovid 19 pred put“ list istražuje da li turističke agencije u tom slučaju gradjanima vraćaju uplaćeni novac za aranžmane.

DANAS – O konkursu za novog republičkog javnog tužioca u tekstu „Krivokapić menja Dolovac?“. O kadrovskim promenama na televiziji N1 pod naslovom „Igor Božić umesto Jugoslava Ćosića“.

INFORMER – List prenosi šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao zvaničnicima u Briselu povodom zahteva da uskladi medjunarodne odnose sa evropskom spoljnom politikom „Ne tražite da pucamo sebi u nogu“.

KURIR – O novim propisima koji očekuju vlasnike automobila list piše pod naslovom „Zakon: Moguća registracija automobila i bez katalizatora“. Prenosi i izjavu predednika Srbije Aleksandra Vučića da njegov sin Danilo nije vlasnik FK Rad „Vučić jasan“.

POLITIKA – O političkim posledicama izvinjenja češkog predsednika Miloša Zemana srpskom narodu zbog NATO agresije 1999. u tekstu „Zemanov potez ruši mit o ‘srpskoj’ krivici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.