U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 30. april 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama četvorobroja – izdanja za četvrtak i predstojeći vikend, pišu o merama zbog korona virusa tokom Prvomajskih praznika, o izmenama u takmičenju u košarci Evroligi, o novcu koji je vlast obećala gradjanima i drugim temama.

ALO  –  Reportaža o  laboratoriji „Vatreno oko“ – „Srbija ima još 44 heroja“. Ministar finansija Siniša Mali o najavljenoj pomoći od 100 evra, u tekstu „Ko se prijavi dobiće 100 evra“.

BLIC  –  Intervju sa zamenicom direktora Instituta „Batut“ Darijom Kisić Tepavčević „Korona više nikada neće biti jaka kao sada“. O izjavi bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića „Samo ujedinjena DS može da sruši Vučića“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Izveštaj tog lista iz Čotranovaca „Brzo će i brza pruga“. „Korona je kraj liberalnog kapitalizma“, o izjavi slovenačkog ekonomiste Jože Mencingera.

DANAS  –  Intervju sa profesorkom Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danicom Popović – „Koliko su uzeli od penzionera, toliko sad dele svim gradjanima“. „Evroliga od jeseni mora da se menja“, o izjavi trenera Barselone Svetislav Pešić.

INFORMER  –  O merama koje će se primenjivati zbog pandemije virusa korona u ugostiteljskim objektima, u tekstu „Kako će da rade kafane“. Intervju sa potpukovnikom Ivom Udovičićem, komandantom KBC Karaburma „Korona opasna kao metak“.

KURIR  –  Intervju sa doktorom Goranom Stevanovićem, direktorom Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije „Neprijatelja smo dobro upoznali ali još može da nas iznenadi“. Tekst američkog ambasadora u Srbiji Entonija Godfrija „Drago mi je što Srbija, kao regionalni lider, pomaže susedima“.

POLITIKA  –  Intervju sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom „Pandemija je pokazala da nam treba jača ABHO“. List piše o merama za praznike „Prvi maj bez radničke klase i tradicionalnog uranka“.

SRPSKI TELEGRAF  –  Razgovor sa Draganom Vasiljkovićem, poznatijim kao kapetan Dragan: „Sloba je prodao Krajinu, držao me u pritvoru, nudio mi kurve“. List prenosi razgovor sa ministrom Milanom Krkobabićem u tekstu „Sela oživljavaju pomoću stočarstva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.