Naslovne strane za četvrtak, 7. maj 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama za 7. maj najviše pišu o ukidanju vanrednog stanja u Srbiji koje je zbog epidemije korona virusa uvedeno 15. marta, o merama koje će se nastaviti u cilju suzbijanja epidemije i o drugim temama.

BLIC  –  „Kraj vanrednog stanja“, o završetku vanrednog stanja u Srbiji, koje je proglašeno 15. marta. Intervju sa direktorom policije Vladimirom Rebićem „Kažnjavanja i za baklje i za proteste“.

ALO  –  O advokatu Vladimiru Gajiću i njegovoj izjavi na tviteru „Uzeli laki keš za izbore“, o izlasku dela opozicije na izbore.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O ukidanju vanrednog stanja koje je uvedeno zbog epidemije korona virusa u tekstu pod naslovom „Posle 50 dana bez zabrane kretanja“.

DANAS  –  „Srbiju čeka veliki pad, tvrde svi sem Vučića“, novine pišu o prognozama o posledicama epidemije korona virusa na privredu. O izveštaju Fridom hausa u kome se navodi da Srbija više nije na listi demokratskih zemalja – Vesna Rakić Vodinelić: „Autokratija je stigla na prag diktature“.

INFORMER  –  „Boško šutnuo policajca u Skupštini“, o incidentu koji je izazvao lider Dveri Boško Obradović.

KURIR  –  Ove novine objavljuju izjavu trenera Milana Mandarića „Klubovima u Srbiji upravljaju navijači“.

POLITIKA  –  „Kraj vanrednog stanja“, o Odluci o ukidanju vanrednog stanja koju je donela Skupština Srbije. „Novi smerovi u gimnazijama“, o najavama iz Ministarstva prosvete.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Rat lekara“, o sukobu epidemiologa Predraga Kona i Branimira Nestorovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.