Naslovne strane za četvrtak, 8. oktobar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o novim merama Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa i o reakcijama vlasti u Beogradu na izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka članstvu u EU.

ALO – List piše o novim merama Kriznog štaba: „Od danas nove mere, sve se zatvara u 23“.

BLIC – Pod naslovom „Džihadisti opet vrbuju po Srbiji i regionu“ piše o upozorenju Evropola da je za samo jedan dan otkrio više od 300 novih internet stranica na srpskom i drugih jezicima regiona, u kojima se veličaju ideje Islamske države i Al Kaide.

VEČERNJE NOVOSTI – O novim merama za suzbijanje epidemije u Srbiji: „Zatvaraju kafane i radnje u 23 časa“. Pod naslovom „Dačiću dva resora manje“ o pregovorima o formiranju nove vlade Srbije.

DANAS – Pod naslovom „Vučić ‘preskočio’ EU i vezao se za Ameriku“ analitičari tumače kako je najnoviji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije primljen u Beogradu. Pod naslovom: „U Nišu umrla trećina od svih preminulih u Srbiji“ o podacima BIRN o posledicama epidemije.

INFORMER – „Amfilohije u životnoj opasnosti!“ – o zdravstvenom stanju mitropolita SPC Amfilohija za koga navodi da je zaražen korona virusom.

KURIR – Intervju ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija: „Tramp i Vučić su uvideli da je trenutak da se učini nešto odvažno“.

POLITIKA – „Bojkot izbora je ogolio i vlast i opoziciju“, kaže za list potpredsednik Narodne stranke, Zdravko Ponoš. Pod naslovom „Umesto raspleta, sve veća drama u Šapcu“ gde ni posle ponovljenog glasanja na lokalnim izborima još nije proglašen pobednik. O poseti kneza Alberta Drugog od Monaka: „Srbiji je mesto u Savezu za multilaterizam pri UN“.

SRPSKI TELEGRAF – O najavama predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića o suzbijanju korupcije: „Vučićev spisak za odstrel korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.