U trendu

Naslovne strane za nedelju, 18. jul 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izadnjima za nedelju, 18. jul, najviše piše o zastoju u vakcinaciji protiv korona virusa, velikom broju turista koji prolaze kroz Srbiju i gužvama na graničnim prelazima, i o drugim temama.

ALO – List piše o katastrofalnim poplavama koje su pogodile zapad Evrope, posebno Nemačku „Pukla brana na reci Rur“. Povodom smrti fudbalskog trenera Milana Živadinovića „Bardova poslednja želja: Prospite mi pepeo po travi Marakane“.

BLIC – Intervju sa glumcem i političarem Sergejom Trifunovićem „Trideset godina mi živimo samo copy-paste“. List u temi nedelje piše o verovanjima u isceliteljska mesta „Otkrivamo mistična mesta u Srbiji“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Na Horgošu gužve sve od Budimpešte“, list piše o velikom broju turista koji prolaze kroz Srbiju. O stavovima predsednika Crne Gore Mila Djukanovića o Srpskoj pravoslavnoj crkvi: „Djukanović o srpskoj crkvi jezikom fašiste“.

KURIR – „Mitovi i zablude o vakcini“, naslov je pod kojim list ispituje zašto se mladi plaše vakcinacije i da li su njihovi strahovi utemeljeni. Sa sastanka naprednjaka list prenosi izjavu lidera SNS Aleksandra Vučića:“SNS će još jače da radi za gradjane Srbije“. Pevač hrvatske grupe „Hladno pivo“ Mile Kekin za list kaže:“U emigraciji i Srbi i Hrvati govore samo naš jezik“.

POLITIKA – U rubrici Razgovor nedelje, list objavljuje intervju sa direktorkom kovid bolnice u Batajnici Tatjanom Adžić Vukičević, pod naslovom „Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu“. O statističkim podacima o broju stanovnika Srbije – „Dnevno gubimo 260 stanovnika“.

SRPSKI TELEGRAF – Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže za list: „Hteo sam da budem tužilac“. „Kijanu Rivs tajno u Srbiji“, list piše da holivudski glumac boravi u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.