Naslovne strane za petak, 6. mart 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 6. mart, pišu o predaji liste Srpske napredne stranke za parlamentarne izbore, rastu broja zaraženih korona virusom, o odluci suda u Somboru o kazni glumcu Goranu Jevtiću zbog pedofilije.

ALO  –  „Korona virus stigao i u Republiku Srpsku“, o prvim slučajevima novog korona virusa u Republici Srpskoj. „Rusi čupali bankomate po Srbiji“, o uhapšenima koji su osumnjičeni da su opljačkali bankomate.

BLIC  –  Glumac Goran „Jevtić ne ide u zatvor jer je poznat“. Intervju s epidemiologom Branislavom Tiodorovićem: „Virus korona će sigurno stići u Srbiju“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Ako bude najezde, Srbija će da zatvori granicu“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o migrantima. „Nova bitka za svetinje od 11. marta“, o pregovorima o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

DANAS  –  „Amfilohije prihvatio poziv na dalji dijalog“, o razgovorima o Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. „Ksenofobija se sve više širi kao magla“, intervju s rediteljem Goranom Paskaljevićem o novom filmu o migrantima.

KURIR  –  „Hermetički zatvorite granicu“, nalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića izdatom vojsci, policiji i BIA da „gotovo hermetički“ zatvore granicu sa Severnom Makedonijom ukoliko dodje do „najezde migranata“. „Cilj nam je apsolutna pobeda“, izjava ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića o predstojećim izborima.

INFORMER  –  „Pomirili se Putin i Erdogan“, o sastanku lidera Rusije i Turske, Vladimira Putina i Tajipa Redžepa Erdogana u Moskvi, na kojoj je dogovoreno primirje u sirijskoj provnciji Idlib.

POLITIKA  –  Vladajući „SNS predao listu za parlamentarne izbore“ sa 72 odsto novih kandidata i 45 odsto žena. „Prvi slučajevi virusa korona u Republici Srpskoj“, list piše o zaraženima.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Egipćanin zaražen koronom boravio u Srbiji“, o državljaninu Egipta obolelom od novog korona virusa, koji je na putu ka svojoj zemlji prošao kroz Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.