U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 10. avgust 2020. godine

Dnevne novine u izdanjima od ponedeljka 10. avgusta, pišu na naslovim stranama o tome na koji način će djaci pohadjati nastavu zbog pandemije, o zbivanjima u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, i o izborima u Crnoj Gori.

ALO – „Povratak u učionice 1. septembra, ali ne za sve djake“, tekst o početku nove školske godine u Srbiji.

BLIC – Pod naslovom „Rusija stoji iza nereda u Srbiji“, list piše o pokušaju kontrole Balkana. Tekst „Kako se izboriti sa posledicama preležane korone“ donosi savete lekara.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ostala bez posla usred borbe za spas sina“, piše o drami porodice Stefanović, tokom pandemije. Razgovor sa profesorom Zdravkom Koprivicom koji predvodi opoziciju u Crnoj Gori na izborima „Sazrelo da Milo ode, a da se Crna Gora ujedini“.

DANAS – Pod naslovom „Evropljani treba da vide kriminalni režim u Srbiji“, sagovornicima tog lista iz Berlina i Pariza govore o razlozima za organizaciju i učešće u protestima protiv srpskih vlasti u tim evropskim gradovima. U tekstu pod naslovom „Smenjena doktorka, lekari pisali Vučiću“ list piše da u opštoj bolnici u Novom Pazaru raste nezadovoljstvo radom direktora Mehe Mashmutovića.

INFORMER – „Doktoru puklo srce u ratu sa koronom“ tekst je o pulmologu Vladimiru Žugiću (55), koji je preminuo prošle nedelje.

KURIR – List prenosi iskustvo predsednika SANU Vladimira Kostića koji je preležao korona virus, u tekstu „Moja borba s koronom“.

POLITIKA – „Prvaci ipak u klupama od 1. septembra“, o tome kako će izgledati nastava u novoj školskoj godini. Najava autorskog teksta ambasadorke Kine Čen Bo pod naslovom „Zadivljujući rezultati srpsko-kineske saradnje“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da „Crvena zvezda“ traži da se istraži smrt košarkaša Majkla Odža, koji je preminuo u 28. godini u Beogradu u tekstu „Policija da istraži smrt Odža“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.