U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 15. novembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za ponedeljak, 15. novembar najviše pišu o posledicama epidemije korona virusa u Srbiji, novom zakonu o spoljnim poslovima, o očekivanjima u vezi sa otvaranjem rudnika litijuma i o plasmanu fudbalske reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

BLIC – List piše o istrazi Tužilaštva za organizovani kriminal protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka „Veljin klan biće optužen i za šesto ubistvo“. O situaciji sa epidemijom korona virusa „Srbija posle dva meseca izašla iz crne korona zone“.

VEČERNJE NOVOSTI – O novinama koje donosi novi zakon o spoljnjim poslovima „Diplomate neće biti članovi stranaka“. Intervju sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović „Ko u bajke veruje, uzda se u ambasade“.

ALO – List piše: „Kako ruski mediji vide predsednika Srbije – Vučić je vitez koji voli svoj narod“. Povodom 11 godina od smrti patrijarha Pavla, list piše „Pavle je odavno svetac“.

DANAS – „Država ne štiti protivnike murala Ratka Mladića“ list piše o reakcijama na sprečavanje pokušaja nevladinih organizacija da uklone mural Ratku Mladiću u Beogradu. O rezultatima male mature „Lakši zadaci popravili rezultate male mature“.

KURIR – Pod naslovom „30 opet, a 20 odmah zatim“ list piše o novčanoj pomoći države gradjanima. O poseti fudbalera Nemanje Matića Užicu „Matić pred meč Srbije navijao za svoje Jedinstvo“.

INFORMER – O plasmanu fudbalske reprezentacije na svetsko prvenstvo u tekstu „Srbija za Mundijal dobija čak 12.000.000 evra“.

NOVA – Intervju sa dekanom Šumarskog fakulteta Ratkom Ristićem „Preti nam da zbog litijuma pola Srbije bude raskopano“. O prvom savetovalištu za posledice epidemije korone koje je otvoreno u Kragujevcu „Posle pandemije, preti nam epidemija depresije“.

POLITIKA – Intervju sa predsednikom „Zajedno za Srbiju“ Nebojšom Zelenovićem „Treba nam strateški dogovor sa EU i SAD“. „Za mjuzikl je potrebna snaga rudara“ intevju sa glumicom Tatjanom Bošković.

SRPSKI TELEGRAF – Uoči sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina na kome će se govoriti o snabdevanju gasom, list piše: „Putinov paket za Srbiju u šest tačaka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.