U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 19. april 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 19. april najviše piše o osmoj godišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, najavljenom otvaranju grčke granice, korona virusu, kao i o nastavku istrage protiv grupe Veljka Belivuka.

BLIC – „Pet dokaza protiv Velje Nevolje“, nabraja „najjače“ dokaze tužilaštva o umešanosti navijača u kriminalne aktivnosti. „Dve ključne nedelje u borbi protiv korone“, povodom povratka djaka u školske klupe. „Zaljubila se pa tri dana lutala Beogradom“, nakon što su pronadjeni nestali tinejdžeri.

VEČERNJE NOVOSTI – „Albanci sabotiraju dogovor 2.922 dana“, povodom godišnjice potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine. „U registru čak 416 osudjenih pedofila“, navodi da se broj tih prestupnika u državnom spisku od lane skoro udvostručio. „Samo da moj Dušan preživi“, kaže otac osmogodišnjaka koji je na respiratoru.

ALO – „Gladovali, smrzavali se u spavai po krovovima“, o dvoje tinejdžera za koje se nije znalo nekoliko dana gde su. O novoj ispuruci vakcina: „Danas stiže 130.000 doza vakcine ‘Sputnik V'“.

DANAS – U tekstu „Ljubljana objašnjava dokumenta o podeli BiH“, navodi da su ambasadori te zemlje sazvani na konsultacije u više država. List donosi rezultate istraživanja u kojima se navodi da „Mladi sumnjaju u vakcine zbog Kriznog štaba i medija“. „Djoković predvodi Dejvis kup tim“, povodom početka Serbia open-a.

INFORMER – List citira ruske medije: „Putin i Bajden se sastaju u Beogradu“. „Hladno i u maju, kiša ne prestaje“, list prenosi vremensku prognozu za naredne dane.

KURIR – Pod naslovom „Krvavi novac“ list piše gde je kriminalna grupa Veljka Belivuka ulagala novac stečen kriminalom. O opasnostima koje nosi virus „Korona izaziva još 50 bolesti“

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić Putinu poslao važnu poruku o Kosmetu“, šta se dešavalo na sastanku dvoje ministara spoljnih poslova Sergeja Lavrlova i Nikole Selakovića. List navodi da se desilo „čudo nevidjeno“: „U Srbiju se doselilo 12.000 stranaca najviše Ameikanaca“.

POLITIKA – Nakon protesta „Ekološki ustanak“ održanog u Beogradu, list istražuje „Čiji su ‘zeleni’ glasovi u Srbiji“. „Razotkrivanje tajni rimskog maltera“, o arheološkim istraživanjima na području Viminacijuma. „Stefan Čiča spasao bebu iz požara“, o podvigu vatrogasca u glavnom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.