U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 19. jul 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u današnjim izdanjima najviše piše o političkim skupovima vladajućih partija koji najavljuju početak političke kampanje, o pojavljivanju novih sojeva korona virusa, vremenskim neprilikama u Srbiji i u Evropi, ali i o navijačima Partizana koji su pogrdno skandirali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

ALO – „Srbija podiže nivo odbrane od poplava“, o reakcijama na upozorenja meteorologa na velike količine padavina u narednim danima.

BLIC – Ispovest stanovnice nemačkog gradića teško pogodjenog poplavama: „Plašimo se, pući će brana“. „Tri opcije za početak školske godine“ list navodi se da je 1. septembra bilo upola manje zaraženih korona virusom nego danas. List upozorava i da „Preti sudar korone i ambrozije“.

VEČERNJE NOVOSTI – Ministar unutrašnjih poslova na partijskom skupu pozvao predsednika zemlje da se ponovo kandiduje u tekstu: „Srbija veruje samo Vučiću“. O primeni zakona o stanovanju i naplati štete: „Jedan stanar plaća dugove cele zgrade“. „Stekin skok u večnost“, o smrti proslavljenog atletičara Nenada Stekića.

DANAS – U tekstu „Vučić i njegovi sledbenici ne poštuju epidemiološke mere“, list navodi da Krizni štab još nije odgovorio da li su izdate dozvole za političke skupove sa više hiljada učesnika. „Na Olimpijskim igrama desetak novozaraženih“, uoči najveće sportske smotre. „U nekretninama svakog meseca sumnjivo 100 miliona evra“, o nerazjašnjenim izvorima finansiranja petine stanova.

INFORMER – List piše o upozorenjima meteorologa „Poplave iz 2014. mogu da se ponove u Srbiji!“.

KURIR – U tekstu „Korona mutanti“ list piše o do sada poznatim novim sojevima korona virusa u svetu. „Zima usred leta, grad pobio šljive i maline“, o vremenskim neprilikama u Srbiji.

POLITIKA – „Posle Mikonosa zatvaranje preti i drugim ostrvima“, o epidemiološkoj situaciji u omiljenim letovalištima turista iz Srbije. „Da li će Srbija biti uključena u raspravu o budućnosti Evrope“, o tome šta bi značio eventualni izostanak domaće delegacije na predstojećoj Konferenciji. List prenosi da je u sudaru kod Niša teško povredjeno devetoro turskih državljana.

SRPSKI TELEGRAF – „Mafija poslala poruku Vučiću“, piše list o porukama navijača „Partizana“ koji su pogrdno skandirali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.