U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 25. maj 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 25. maj 2020. godine najviše piše o jenjavanju zdravstvene krize izazvane korona virusom, trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, podeli 100 evra, drugim društvenim i ekonomskim temama.

ALO – „Danas kreće isplata 100 evra“, o državnoj jednokratnoj pomoći za gradjane zbog epidemije korona virusa.

BLIC – „Sramotno: Kapetan Dragan veliča ubice Zorana Djindjića“, povodom izjava Dragana Vasiljkovića koji najavljuje uključenje u predizbornu kampanju. „Čak 18 napada na Srbe na Kosovu za samo dva meseca“, list piše da se u kratkom periodu desilo više paljenja srpskih kuća. Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenjuje „Možda nam se korona više neće vratiti“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Danas po 100 evra za 500.000 gradjana“, o početku isplate bespovratne novčane pomoći svim punoletnima u Srbiji. „I juče bez umrlih od korone“, o epidemiološkoj situaciji u Srbiji. „Poništila sam laži o srpskoj krivici“, razgovor sa učenicom osnovne škole u Čikagu.

DANAS – „Podela Kosova je Vučićeva strategija“, povodom izjava predsednika Srbije da je za ideju podele teritorije čuo iz medija. Razgovor sa profesorom prava Zoranom Tomićem o odluci o uvodjenju vanrednog stanja „Sud nije ni ispitivao ustavnost“. „Obećana hala, bazen i kanalizacija“, o kampanji SNS u Šapcu.

INFORMER – O propisima koje zemlje uvode povodom pandemije korona virusa „U Grčku mogu samo dvoje u jednim kolima“.

KURIR – „Bajatović usred krize kupio 38 vozila za 74,6 miliona“, list piše o nabavkama u državnom preduzeću „Srbijagas“.

POLITIKA – „Komandanti OVK odlaze u političku penziju“, list analizira promenu stava Vašingotona prema prištinskom političkom vodjstvu. „Srpski studenti ostali zarobljeni u Rusiji“, o tome da u prvom letu iz Moskve do Beograda neće biti dovoljno mesta za sve akademce koji su ostali u Rusiji nakon zatvaranja granica. Intervju sa epidemiologom Zoranom Radovanovićem „Požurilo se sa otvaranjem granica i medjugradskim saobraćajem“.

SRPSKI TELEGRAF – „Nestorović: Da sam pljunuo Vučića bio bih heroj opozicije“, naslov je intervjua s pulmologom Branimirom Nestorovićem o epidemiji korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar