Naslovne strane za ponedeljak, 5. oktobar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u današnjem izdanju piše o predstojećem zasedanju Predsedništva SNS, o ratu u Nagorno-Karabahu, 20. godišnjici demokratskih promena u Srbiji, korona virusu i o drugim temama.

BLIC – „Novi udar korone u novembru“, upozorava epidemiolog Predrag Kon. „Vlada do kraja nedelje“, uoči sastanka vladajuće stranke o formiranju izvršne vlasti. „Srbija od EU dobija 2,5 milijardi evra za projekte“, list navodi da je Brisel namenio znatna sredstva za privredu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srpska deca na nišanu Albanaca“, povodom napada u školskom dvorištu u Donjoj Brnjici. „Vučić: Neki u SNS veruju da su zakupili fotelje“, kaže predsednik Srbije. Razgovor s počasnim konzulom Srbije u Jermeniji: „Nagorno-Karabah simbol odbrane hrišćanstva“.

DANAS – „Nije dovoljno promeniti vlast, treba menjati sistem“, razgovor sa politički aktivnom omladinom povodom godišnjice 5. oktobra. O borbi unutar Demokratske stranke „Ko vodi u nastajanje, a ko u nestajanje“. Pet godina od početka sudjenja za ubistvo Slavka Ćuruvije sprema se „novo sudjenje N.N. nalogodavcima“.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića uoči predsedništva te stranke na kome se očekuje imenovanje mandatara za sastav nove Vlade Srbije „Neki ministri misle da su zakupili fotelju“.

INFORMER – List piše o opasnostima od epidemije korona virusa u Srbiji „Novi udar korone u novembru“.

KURIR – „Vučić: Neki iz SNS misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju“, o očekivanjima za dodelu mandata za sastav nove vlade nakon izbora 21. juna.

POLITIKA – „Ko skriva istinu o ubistvu gardista“, povodom 16. godišnjice od ubistva dvojica pripadnika VS u Topčideru. „Srbi u Donjoj Brnjici traže zaštitu policije i KFOR-a“, povodom napada na djake kod Prištine. U intervjuu predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor kaže: „Očekujem pokrajinsku vladu kontinuiteta“.

SRPSKI TELEGRAF – „Sloba hteo rat sa NATO po svaku cenu“, list piše o „tajnim dokumentima“ bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.