Naslovne strane za ponedeljak, 9. novembar 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 9. novembar, najviše piše o nedavno održanim izborima za šefa Bele kuće, o sve ozbiljnijoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Evropi, najavljenim izmena brojnih zakona, drugim ekonomskim i društvenim temama.

BLIC – „Sve veći broj pacijenata na respiratoru“, nakon vesti da je u Srbiji na veštačkom disanju trocifren broj kovid-pozitivnih. Blic donosi i tradicionalnu listu najmoćnijih žena u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – „Bajden sprema politički zaokret, a Tramp tužbu“, nakon prošlonedeljnih izbora za predsednika SAD. „Na proleće temelji za ‘Tiršovu dva’ „, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavljuje početak izgradnje novog bloka Univerzitetske dečje klinike.

ALO – O zdravstvenom stanju patrijarha SPC Irineja i njegovom zahtevu „Patrijarh tražio jabuke iz Niša“.

DANAS – Sagovornici lista o aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića na novom vrhuncu epidemije „Kampanja uprkos svemu“. O firmama koje doniraju sredstva Ministarstvu unutrašmnjih poslova „Pokloni sa mirisom korupcije“.

INFORMER – List navodi nove mere protiv širenja infekcije korona virusom „Kazna za kršenje karantina 150.000“.

KURIR – Pod naslovom „Na respiratorima su sve mladji ljudi“ izjava doktorke Marije Milenković.

POLITIKA – Intervju sa predsednikom Vlade AP Vojvodine Igorem Mirovićem „Princip zajedništva najvažniji za opstanak društva“. „Beograd medju omiljenim gradovima za digitalne nomade“, o tome kako frilenseri ocenjuju glavni grad Srbije za poslovanje.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je „kraj korone posle poraza Trampa“, a u podnaslovu donosi izjavu savetnika Donalda Trampa da je „virus napravljen kao biološko oružje“ čija je „meta Tramp“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.