U trendu

Naslovne strane za sredu, 1. septembar 2021. godine

Beogradski listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 1. septembar 2021. godine, pišu o epidemiji korona virusa, predstojećim izborima, inicijativi „Otvoreni Balkan“ i drugim temama.

ALO – „O poštovanju svih mera brinu specijalni timovi“, o početku školske godine u uslovima korona virusa. „Srbi čekaju patrijarha a milogorci Jadranku“, o dešavanjima u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita Joanikija,

BLIC – „Sve više dece ima probleme posle kovida“, izjava direktora Instituta za majku i dete Vladislava Vukomanovića. „Vučiću pobeda u prvom krugu, SPS-u vlast“, o eventualnoj izbornoj koaliciji Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI – „Šmit ne može da smenjuje Dodika“, o zahtevu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića visokom predstavniku UN Kristijanu Šmitu. „Nema tišine pred izbore“, o nastavku medjustranačkog dijaloga o izbornim uslovima.

DANAS – „Vlast je prijavljivala jednu smrt od kovida 19, a prikrivala tri“, tvrdnje da je država prikrila stvaran broj umrlih od korona virusa. „RTS stimuliše vakcinaciju novcem gradjana“, o naknadi od 10.000 dinara koju je javni servis isplatio svojim zaposlenima koji su se vakcinisali.

INFORMER – „Haos u Bosni“, o dešavanjima u Bosni i Hercegovini povodom zahteva da visoki predstavnik Kristijan Šmit smeni srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

KURIR – O slučaju porodičnog nasilja u selu Zablaća kod Čačka list piše pod naslovom „Zver“.

NOVA – „Svi u regionu sem Srbije dele besplatne udžbenike“, o početku nove školske godine. „Ove zime ješćemo ajvar na kašičicu“, o situaciji na domaćem tržištu hrane.

POLITIKA – „Da li ‘Otvoreni Balkan’ plaši birokrate iz EU“, o inicijativi Srbije, Albanije i Severne Makedonije. „Talibani slave odlazak poslednjeg američkog vojnika“, o situaciji u Avganistanu i odlasku vojnika SAD.

SRPSKI TELEGRAF – Povodom početka školske godine i protivepidemijskih mera, list piše „Skinite deci do 12 godina maske u školama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.