U trendu

Naslovne strane za sredu, 8. decembar 2021. godine

Beogradski listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 8. decembar 2021. pišu o kompaniji Rio Tinto i zakonima o eksproprijaciji i referendumu, protestima i drugim temama.

BLIC – „Kraj trećeg talasa, da li će on biti i poslednji“, o epidemiji korona virusa. „Stavljamo van snage Zakon o eksproprijaciji“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

VEČERNJE NOVOSTI – „U januaru otvaranje bolnice 22. veka“, o otvaranju nove zgrade Kliničkog centra Srbije. „Traže moju glavu, a ne dva zakona“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ALO – O hapšenju sina nekadašnjeg vodje surčinskog klana Zorana Šijana, „Šijanov naslednik uhvaćen s drogom“.

DANAS – „Rio Tinto kupio 50 kuća, ostalo mu još desetak“, o kompaniji koja namerava da otvori rudnik litijuma u Zapadnoj Srbiji. „Vučić iz straha umanjuje broj ljudi“, o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je prebrojavao učesnike protesta za vikend.

INFOREMER – List piše o susretu vladike Grigorija i poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon „Grigorije nije SPC“. O izgradnji kule „Beograd“ najviše zgrade u Srbiji list piše: „Kula ‘Beograd’ završena, useljenje na leto“.

KURIR – List povodom izvinjenja pape Franje pravoslavcima: „Papa bi morao da se izvini Srbima za zločine NDH“. „Pretnja: U Bosni niču novi kampovi za vehabije“, navodi list.

NOVA – „Institut ‘Černi’ radi šest studija za ‘Rio Tinto'“, list piše o beogradskom Institutu za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ koji je kupio „Milenijum tim“. „Da sam na mestu Zelenovića, zvao bih Manojlovića na svoju listu“, intervju bivšeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića.

POLITIKA – „Staviti van snage novi Zakon o eksproprijaciji“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Pandemija je probudila geopolitički rascep u svetu“, intervju sa direktorom Instituta za medjunarodnu politiku i privredu Branislavom Djordjevićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar