U trendu

Naslovne strane za sredu, 9. decembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 9. decembra, pišu o medijskim napadima na članove Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, o najavi nove pauze u procesu proširenja EU i o izmenama predloga budžeta Srbije u cilju povećanja plata pripadnicima vojske.

ALO – „Monah Stefan mučki ubijen zbog 50 evra“, o istrazi koja je pokrenuta zbog ubistva duhovnika manastira Glogovac.

BLIC – Pod naslovom „Engel i Olbrajt spremili plan za Balkan“ o navodnim pravcima politike nove američke administracije prema Srbiji. O sve češćim medijskim napadima i pretnjama članovima Kriznog štaba za suzbijanje epidemije u tekstu: „Napadi na lekare sa svih strana“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Srušite Vučića ako ne prizna Kosovo“, o stavovima bivše državne sekretarke SAD Medlin Olbrajt i kongresmena Eliota Engela prema situaciji u Srbiji i u regionu.

DANAS – „Vojnicima duplo veće povišice nego lekarima“, list piše o promenama u budžetu za narednu godinu. Pod naslovom „Da li su nemoćni ostavljeni da umru“ o slučaju Novosadjanke koja, po navodima lista, ne može da smesti u bolnicu nepokretnu rodjaku obolelu od korona virusa.

INFORMER – „Oprez ko se leči sam, taj završi na respiratoru“ tekst o epidemiološkoj situaciji u vezi s virusom korona.

KURIR – „Filmski beg“ o vodji kriminalnog klana Amerika Zoranu Jakšiću koji je kopao tunel da pobegne iz zatvorske ćelije. „I oni koji su preležali koronu trebalo bi da prime vakcinu“, piše list.

POLITIKA – O onlajn-prodaji sredstava koja navodno štite od korona virusa u tekstu: „U Srbiji nema lažnih vakcina protiv korone“. Pod naslovom „Proširenje EU ponovo zapalo u ćorsokak“ o reakcijama na to što šefovi diplomatija EU nisu usvojili očekivane zaključke o proširenju na zemlje Zapadnog Balkana.

SRPSKI TELEGRAF – O predstojećim praznicima tokom pandemije „Evo kako će se slaviti Nova godina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.