Naslovne strane za subotu, 19. decembar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 19. decembar, pišu o vakcinama protiv korona virusa, sastanku Kriznog štaba za suzbijanje epidemije, jačanju odnosa Srbije sa Rusijom i Kinom i o drugim temama.

ALO – „Kućni testovi na koronu nestali iz apoteka“, navodi da su rasprodati sporni testovi, na koje je upozoreno nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba.

BLIC – List piše „Kako je nastao Kavački klan“ u trećem delu serijala „Surovi rat crnogorskih mafijaša na ulicama Beograda“. O vakcinama protiv korona virusa: „Prve vakcine za staračke domove“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom “ ‘Fajzer’ do utorka, Rusi šalju stručnjake na ‘Torlak’ “ o vakcinama protiv korona virusa. Intervju s ministrom za inovacije Nenadom Popovićem: „Baš sada treba jačati odnose sa Rusijom i Kinom“.

DANAS – List piše da „Vakcina može samo da se pakuje u Srbiji“. Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš za taj list: „Udružena opozicija je trenutno u blokadi“.

KURIR – „EU ne da Srbiji vakcine pre maja 2021. godine“, navodi da će Brisel nakon protesta Srbije i Albanije donirati odredjenu količinu vakcina regionu, ali da nije poznato koliko. „Šok u Kanadi“, o hapšenju slikara i „iscelitelja“ iz Srbije zbog posedovanja velike količine oružja i 106 kilograma kokaina.

INFORMER – List navodi izjavu Zvezdana Terzića pod naslovom „Terza: Od 2014. Zvezda zaradila 130.000.000 evra“, povodom objavljivanja detaljnih finansijskih izveštaja najtrofejnijeg domaćeg kluba. „Šešelj tvrdi: Vučića će pokušati da otruju“, lider SRS navodi da predsednik Srbije mora da pazi prilikom svakog putovanja u inostranstvo.

POLITIKA – „Prve ‘Fajzerove’ vakcine stižu u Srbiju početkom sledeće nedelje“, o najavi da će u Srbiju stići blizu 5.000 doza vakcine protiv korona virusa. O odluci Kriznog štaba „Mere protiv korone na snazi i ovog vikenda“.

SRPSKI TELEGRAF – „Ministarka divljala sa blinkerima“, navodi je policija zaustavila Mariju Obradović iz MDULS zbog zloupotrebe blinkera, koja je nakon toga odbila da prati kaznu pozivajući se na direktora policije. „Produženo radno vreme bioskopa“, o ublažavanju protivepidemioloških mera koje na snagu stupa u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.