Naslovne strane za subotu, 23. januar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 23. januar 2021.  pišu o smrti poznate jugoslovenske glumice Mire Furlan, bave se i dalje slučajem seksualnog nasilja, korona virusom, vakcinama i političkim temama.

ALO – „Mali: Krajem godine počinje izgradnja prve linije BG metroa“, navodi ministar finansija. „Dok Srbija vakciniše ljude, komšije u očaju“, list navodi da su Madjarska i Hrvatska obustavile masovnu imunizaciju, a da druge države regiona nisu započele vakcinisanje populacije.

BLIC – Novinarka Ivana Jasnić koja je prva pisala o žrtvama vlasnika škole glume kaže „Plašila sam se da pitanjima ne produbim rane i patnje“. List citira ministarku ekologije Irenu Vujović „Ulaganja u čistiji vazduh u Srbiji biće veća nego ikad“. list prenosi izjavu fudbalera Luke Jovića „Vratiću se jednog dana u Zvezdu“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Afera prisluškivanje – Vučića su tajno snimali čak 660 minuta“, piše list. Oprez i posle primanja cepiva „Imunitet tek 28 dana posle prve vakcine“.

DANAS – O smrti Mire Furlan „Bila je velika, bila je hrabra“. Javne ličnosti govore o nedoumicama i očekivanajima od imunizacije „Koja god vakcina, da završimo agoniju“. O promenama u Ministarstvu prosvete list piše pod naslovom „Branko Ružić ‘čisti’ kadrove Mladena Šarčevića“.

INFORMER – „Sud će teško osuditi Miku“, kaže advokat Toma Fila o učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću. „110.000 vakcinisanih“, o toku imunizacije u zemlji. Razgovor sa fudbalerom Lukom Jovićem u „Ajntraht me vraća u život“.

KURIR – „Odlazak heroine bivše Jugoslavije“, povodom smrti Mire Furlan. „Prisluškivane razgovore prodavali klanovima i strancima“, piše list povodom afere „Prisluškivanje“.

POLITIKA – O korona virusu list prenosi ocene doktorke Tatjane Adžić Vukićević „Teške upale pluća imaju i ljudi bez simptoma“. O slučaju seksualnog zlostavljanja u školi glume advokat Jugoslav Tintor za list kaže „Žrtve su spremne da se suoče sa Aleksićem“. Crnogorski političar Nebojša Medojević tvrdi „Kohabitacija demokratije i mafije je nemoguća“.

SRPSKI TELEGRAF – „Dijani preti 15 godina zatvora“, list navodi potencijalnu zatvorsku kaznu bivšoj državnoj sekretarki Hrkalović ukoliko se dokaže da je naložila prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Policija sprečila ubistvo Velje Nevolje“, o pokušaju atentata na vodju navijača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.