Naslovne strane za subotu, 23. maj 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od subote pišu o stavu Ustavnog suda prema proglašenju vanrednog stanja u Srbiji, prvom danu bez žrtava infekcije korona virusom u zemlji od početka epidemije i mogućem nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

BLIC  –  U tekstu „Obnovite dijalog pod vodjstvom EU“ o stavovima ministara spoljnih poslova Francuske i Nemačke u vezi nastavka daloga Beograda i Prištine.

ALO  –  Dragan Vasiljković najavljuje izlazak na izbore u tekstu pod nazivom „Kapetan Dragan: Legija i Zvezdan su bili heroji“. Nemačka medicinska kompanija saopštila je da je žrtva hakerskog napada, prenose ove novine pod naslovom „Hakeri ukrali podatke o srpskim pacijentima“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Bošku preti pet godina zatvora“ o postupku protiv lidera Dveri zbog nedavnih incidenata ispred Skupštine Srbije. O poslednjim podacima o epidemiji korona virusa u Srbiji u tekstu „Konačno prvi dan bez mrtvih“.

DANAS  –  „Kisić Tepavčević i Čadež postaju ministri“, o mogućim kandidatima za pozicije u Vladi Srbije. U tekstu „Zašto je REM ‘pomilovao’ Željka Mitrovića“ o odluci Saveta REM-a po kojoj vlasnik televizije Pink nije prekršio medijske zakone kada je zagovarao primenu ozonske terapije u lečenju kovida-19.

KURIR  –  Razgovor sa poslanicom Demokratske stranke Aleksandrom Jerkov povodom razmirica unutar te stranke u tekstu „Na pruženu ruku dobila sam linč“. O odluci Ustavnog suda povodom mera za suzbijanje korona virusa: „Vanredno stanje bilo po Ustavu“. „Zvezda ostaje bez 1.300.000 evra“, nakon odluke UEFA da zabrani dolazak publike na stadione do jeseni.

INFORMER  –  „RFZO: Srbija ne pokriva troškove lečenja u Grčkoj“, upozorava list pred početak letnje turističke sezone. „Još jedna povišica za lekare i medicnske sestre“, povodom obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o boljim uslovima za zdravstvene radnike. 

POLITIKA  –  „Vanredno stanje bilo je proglašeno u skladu sa Ustavom“, o odluci Ustavnog suda Srbije. U tekstu „Vučić: Moj odgovor biće ne“ o stavu predsednika Srbije prema mogućoj ponudi za rešenje odnosa Beograda i Prištine.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Od danas svadbe u Srbiji“, ove novine navode da su zbog popuštanja mera protiv širenja korona virusa omogućena veća okupljanja ljudi. Novine pišu i da je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ preko reda u tu zdravstvenu instituciju primio osudjivanog kriminalca Kristijana Golubovića pod naslovom: „Bojić dočekao Kristijana kao Tita“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.