U trendu

Naslovne strane za subotu, 4. decembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za subotu, 4. decembar na naslovnim stranama najviše pišu o protestima koji su najavljeni u Beogradu i više od 50 gradova u Srbiji, o epidemiji korona virusa, a pišu i o drugim temama.

BLIC – Povodom imenovanja Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan: „Tri specijalca stižu na Zapadni Balkan“.

VEČERNJE NOVOSTI – O nabavci raketnih sistema iz Rusije: „Širi se raketni kišobran“. „Kriza potvrdila snagu i stabilnost bankarskog sistema“, list prenosi izjavu generalnog sekretara Udruženja banaka Srbije Vladimira Vasića.

DANAS – Povodom protesta koji su za subotu zakazani u Beogradu i više desetina gradova u Srbiji „Cela Srbija danas staje na dva sata“. O donošenju ponovljene presude za ubistvo novinara i izdavača Slavka Ćuruvije „Tačka na sudjenje za ubistvo Slavka Ćuruvije tek krajem 2022“.

ALO – O podršci srpskim ekološkim aktivistima iz Hrvatske, list piše pod naslovom „Hrvati navijaju da Srbija stane“.

INFORMER – Naslovna strana lista posvećena je navodima da je direktor u firmi lidera Stranke slobode i pravde uzeo novac od kompanije „Rio Tinto“.

KURIR – List piše da su pred izazovima projekta kompanije Rio Tinto bile sve vlasti od 2000. godine do danas, pod naslovom „Litijum velika šansa i/ili velika pretnja“.

NOVA – List piše o najavi više inicijativa i udruženja gradjana da će u subotu blokirati puteve zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji „Blokada puteva u 53 mesta u Srbiji“. „Vlast u Srbiji jedino poznaje jezik nasilja“, intervju sa poslanicom Evropskog parlamenta Violom fon Kramon. „Institut ‘Jaroslav Černi’ prodat ‘Milenijum timu’, bliskom SNS“, o prodaji Instituta za vodoprivredu.

POLITIKA – „Buster doza ‘sinofarma’ bedem protiv kovida 19“, o istraživanju o vakcinama protiv korona virusa. „Deo opozicije želi u RIK, ali ne i u nadzorno telo“, list piše o realizaciji sporazuma iz pregovora vlasti i opozicije u vezi poboljšanja izbornih uslova.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je šef Kremlja podržao Milorada Dodika, pod naslovom „Putin pravi novu vojsku Republike Srpske“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar