U trendu

Naslovne strane za utorak, 12. oktobar 2021. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak 12. oktobar najviše pažnje posvetili su samitu Pokreta nesvrstanih u Beogradu, posledicama korona virusa i poskupljenjima.

BLIC – Pod naslovom „Ljudi, vakcinišite se „, načelnica bolnice u Batajnici govoreći o strašnim posledicama korone otkrila da su mladi roditelji umrli istog dana. Korist Srbije od samita „Nesvrstani nam pomažu oko Kosova“. Sramota u Somboru „Plakatima zovu na linč ljudi koji primaju izbeglice“.

VEČERNJE NOVOSTI – Poruke samita Pokreta nesvrstanih u Beogradu „Jednakost država i dalje pusti san“. Šta je Lavrov rekao „I Rusija se pita za Kosovo“. U Evropskoj uniji rade termoelektrane, pod naslovom „Sada im ugalj nije prljav“.

ALO – O samitu Pokreta nesvrstanih, „Nesvrstani porede Vučića sa Titom“. List objavljuje „Koliko nas košta lečenje od korone“.

DANAS – Veritas papiri koje objavljuje režimski tabloid imaju za cilj da diskredituju sve koji ne misle kao pristalice režima „Informerova ‘dimna zavesa’ oko afera vlasti“. Poskupljenje gasa i struje usporava domaći ekonomski rast „Srbija u riziku od visoke inflacije“. Otvoreno pismo Ani Brnabić doktora Radeta Panića „Premijerka odgovorna za porast broja umrlih od kovida“

INFORMER – O ceni gasa „Dobra vest, u Srbiji gas neće poskupeti“. O Pokretu nesvrstanih, „Nesvrstani, dobro došli kući. Na samitu u Beogradu lideri 105 država“.

KURIR – Hrvatska književnica Vedrana Rudan za list „Vučić je žilav, tvrd orah, Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja“. O Samitu nesvrstanih, „Beograd je bio, jeste i biće domaćin svima koji žele mir“.

POLITIKA – Samit povodom 60. godišnjice beogradske konferencije „Nesvrstani, dobro došli kući“. Predsednik Generalne skupštine UN Abdula Šahid za Politiku kaže „Zemljama u razvoju je potrebno jedinstvo“. Od specijalnog izveštača list objavljuje tekst „Kako su Danci uspeli da ukinu sve epidemijske mere“.

SRPSKI TELEGRAF – O korona virusu u Srbiji „Bračni par umro od korone, ostavio troje dece“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.