Naslovne strane za utorak, 20. oktobar 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 20. oktobar najviše pišu o epidemiološkoj situaciji, o očekivanjima za formiranje nove Vlade Srbije i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI – O povećanju broja zaraženih korona virusom u Beogradu „Eksplozija kovida 19 zapretila prestonici“. O najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Pobedili smo tajkune, na redu su mafijaši“.

ALO – „Vućić objavio rat mafiji“, povodom video obraćanja na Instagramu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojem najavljuje da će se obračunati sa mafijašima. Reporteri lista na licu mesta „‘Arena’ ponovo spremna za bitku sa koronom“.

BLIC – Epidemiolog Predrag Kon o aktuelnoj situaciji sa epidemijom korone „Virus tri puta zarazniji nego na početku“. O očekivanjima oko formiranja nove Vlade Srbije „Dan D za novu Vladu“.

DANAS – „Vučić tvorac fondacije ‘za pristojno društvo'“, o fondaciji „Za srpski narod i državu“ koja je u oktobru prošle godine osnovana sa sedištem u centrali Srpske napredne stranke (SNS) na Novom Beogradu. O mogućem pooštravanju mera zbog epidemije korona virusa „Policijski čas je uvek znak nemoći države“.

INFORMER – „Saslušajte Vazuru“, list piše da je direktor FK Partizan Miloš Vazura u pauzi derbija sa Crvenom Zvezdom izjavio da je sudija dobio „poziv koji se ne odbija“ i namestio Crvenoj zvezdi penal. „Srbija ušla u crvenu zonu“, epidemiolog Predrag Kon upozorava da bez maski nismo više bezbedni od korone ni na ulici.

KURIR – Pod naslovom „Crvena zona“, o nepridržavanju mera protiv korone kao što je nošenje maski i držanje rastojanja. „Šarcu pretili preko plakata na banderi“, o Aleksandru Šarcu, koji je pogodjen hicima iz pištolja u tržnom centru Ušće u, kako mediji navodi, mafijaškom obračunu.

SRPSKI TELEGRAF – „Grobari pre mesec dana najavili ubistvo u Ušću“, list piše da je na Instagramu, uz potpis Duh grobarstva, za Aleksandra Šarca napisano da će se sa njim pozabaviti. O tome ko su mafijaši na stadionu list piše: „Rat Zvezde i Partizana“.

POLITIKA – O povećanju broja zaraženih korona virusom „Srbija u crvenoj zoni, rizična sva okupljanja“. „Opozicija u visokom startu za beogradske izbore“, o dešavanjima u opozicionim strankama u vezi eventualnog učešća na narednim beogradskim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.