U trendu

Naslovne strane za utorak, 21. decembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 21. decembar pišu o inicijativi Otvoreni Balkan i protestima u Tirani, ceni struje, omikron soju korone i političkim temama.

ALO – O protestima u Albaniji, „Haos u Tirani: Albanci spremili sačekušu za Vučića“.

BLIC – O tome da struka upozorava na opasnost omikron soja korona virusa „Lekari protiv masovnih dočeka“. List istražuje „Ko su sve Zeleni u Srbiji i hoće li na izbore“.

VEČERNJE NOVOSTI – O protestima povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju „Otrovna mržnja u Tirani – zapaljene trobojke i pretnje za Vučića“. List piše da je megavat sat poskupeo čak osam puta „Cena struje u Evropi obara sve rekorde“. Evroposlanik Tjeri Marijani kaže „Parlament EU je korida za Srbe“.

DANAS – O umetnicima i organizacijama koje su stale u odbranu proslavljenog reditelja od napada koje je započela ministarka Darija Kisić Tepavčević „Gorana Markovića samo javnost može da zaštiti“. O rejtingu predsednika države i SNS-a „Vučiću okrnjen imidž nepogrešivog“. U nacrtu budžeta glavnog grada predvidjen novac za žičaru na Kalemegdanu, navodi list pod naslovom: „Vlast ne odustaje od izgradnje gondole“.

INFORMER – Slučaj krijumčarenja na beogradskom aerodromu „Garderobu natopio tečnim kokainom“.

KURIR – List piše o protestima u Tirani „Albanski ekstremisti pokušali da zaustave predsednika Vučića“.

NOVA – List piše da brojna direktorska mesta zauzimaju nestručni kadrovi „Kafedžije i vozači, partijski poslušnici, vode državne sistema“. Reditelj Darko Bajić govoreći o odlukama predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelene Trivan ocenio „Generalica Trivan je pucala sebi u nogu vičući ‘juriš'“. Pod naslovom „Zašto sud porodično nasilje ne tretira kao pokušaj ubistva“ list navodi da je paradoks u presudama povećao broj povratnika.

POLITIKA – Protest u Tirani protiv inicijative Otvoreni Balkan i predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Umesto puta u budućnost, zapaljene srpske zastave“. O novom soju virusa „Omikron pet puta zarazniji od početnog soja korone“. U susret praznicima i opasnoj upotrebi pirotehnike „Petarda može da otkine šaku“.

SRPSKI TELEGRAF – „Bajden šalje šerifa da hapsi političare na Balkanu“, navodi list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar