U trendu

Naslovne strane za utorak, 7. decembra 2021. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak, 7. decembar 2021. godine pišu o gradjanskim protestima, korona virusu i otvaranju platforme za veštačku inteligenciju u Kragujevcu.

ALO – List se bavi slučajem ubistva tročlane porodice i piše da će glavni osumnjičeni biti poslat na veštačenje zdravstvenog stanja „Džonića šalju na psijhijatriju“.

BLIC – O mutacijama korone „Sprema se efikasna vakcina protiv svih sojeva“. O opoziciji i gradjanskim protestima „‘Ne davimo Beograd’ se ogradio od Zelenovića“. List piše da je šansa za prazničnu zimsku idilu veća nego prethodnih godina „Sneg kreće pre Nove godine“.

VEČERNJE NOVOSTI – Centralna tema su protesti širom Srbije, uz ocenu da medju organizatorima protesta postoji razdor „‘Gosti’ hoće da preotmu blokade“. O otvaranju platforme za veštačku inteligenciju „Moćna pomoć zdravstvu i poljoprivredi“.

DANAS – List ocenjuje da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povlačenjem policije sa protesta prekršio zakon „Režim povukao policiju da bi došlo do incidenata“. O tome da studije za Rio Tinto radi institut „Černi“ koji je odnedavno u vlasništvu firme bliske SNS-u Milenijum tim „Vlast želi poslušnu struku i nauku“.

INFORMER – O blokadama subotom na najvažnijim saobraćajnicama u Srbiji, koje su pokrenute u znak protesta zbog zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i projekata kompanije Rio Tinto, list piše pod naslovom „Rat za gazdu protesta“.

KURIR – „Svet čekaju još opasnije pandemije“, o mutacijama korona virusa. O novom predlogu u prosveti zbog posledica pandemije „Ukidaju se ocene na polugodju“.

NOVA – List prenosi ocene pravnika o tome da je predsednik Srbije preuzeo sve tri grane vlasti „Vučić oteo državu, sad piše i zakone“. O nastavku protesta „Nema podela i osipanja, u subotu opet blokada“. O ostavkama u upravnom odboru najvažnije filmske institucije „Jelena Trivan uništila Filmski centar Srbije“.

POLITIKA – O otvaranju prve nacionalne platforme za razvoj veštačke inteligencije „Srbija sa super računarom u prvih 26 zemalja sveta“. Veći deo od 18 milijardi državnih subvencija iz budžeta za 2022. godinu po navodima lista ide železnici „Železnice usporile sa reformom i nižu gubitke“.

SRPSKI TELEGRAF – O novoj mutaciji korona virusa list piše „Kineska vakcina najbolje ubija omikron“. O blokadama koje su u Srbiji organizovane zbog donošenja spornih zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i projekata kompanije Rio Tinto „Putin: Sprečiću zapadnu revoluciju u Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar