U trendu

Naslovne strane za utorak 9. novembar 2021. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za utorak, 9. novembar 2021. godine pišu o odnosu Amerike prema Srbiji, koroni i političkim temama.

ALO – U tekstu „Djaci hakovali dnevnik“, list piše kako su učenici navodno preko interneta naučili da promene ocene. List piše o kompaniji „Telekom“ u tekstu „Potpisan ugovor o strateškom partnerstvu sa Vodafonom“.

BLIC – Doktor Branislav Tiodorović o daljoj borbi sa korona virusom „Nova godina bez kafana i restorana“. List piše da je u rudniku Čukaru Peki otkrivena nova zlatna žila „Srbija može da postane druga po proizvodnji zlata i bakra u Evropi“. O partnerstvu Telekoma i Vodafona, direkor Telekoma Vladimir Lučić kaže „Idemo ka digitalnoj transformaciji“.

VEČERNJE NOVOSTI – O nabavci novog leka protiv korone „Smanjuje rizik od smrti za 89 odsto“. Sastanak Gabrijela Eskobara i Milorada Dodika u Sarajevu „Rat nije opcija, ni ‘s’ od sankcija“. Nastavnicima dostupni priručnici sa temama od nacionalnog značaja „Djaci uče o ‘Oluji'“.

DANAS – List piše da epidemija odnosi sve više života u Srbiji, a da odaziv za vakcinaciju i dalje nije dovoljan „Odgovornost za korona tragediju na kriznom štabu“. O uticaju pisma kongresmena koji traže sankcije za korumpirane i one koji guše slobodu medija u Srbiji za list govori bivši ambasador u SAD „Ivan Vujačić: Kritika u Kongresu menja politiku SAD“. Šta se može očekivati od stranačke skupštine SNS-a koja je odložena treći put „Kongres za jačanje kulta ličnosti“.

INFORMER – Nakon sastanka sa članom predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, list prenosi reči izaslanika američkog Stejt Departmenta „Eskobar: Republika Srpska ne sme da ima svoju vojsku“. List piše i o nabavci novog lega protiv korona virusa koji proizvodi kompanija „Fajzer“.

KURIR – O slučaju porodičnog nasilja u Beogradu, list piše „Očuh bebi polomio ruke i noge“.

NOVA – Pod naslovom „Naprednjačka maskarada“ list piše da je institut „Jaroslav Černi“ kaparisan za „Milenijum tim“, a posao su sklopili direktori Instituta. „Opozicija uvredjena predlogom da lideri ne budu na listama“, o tome kako je prihvaćen predlog Skupštine slobodne Srbije. O tome da su odbačene prijave protiv predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića „Šapićeva afera izbrisana kada je ušao u SNS“.

POLITIKA – Centralna tema „Menja li se strategija Amerike prema Srbiji“. Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit kaže „Neće biti mirnog raspuštanja vojske BiH“. Nova faza gasne krize u Evropskoj uniji „Gasprom zavrnuo slavine Nemačkoj“.

SRPSKI TELEGRAF – „Telekom postao partner sa gigantom Vodafonom“, o ugovoru koji je potpisala domaća telekomunikaciona kompanija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar