U trendu

Naučnici tvrde da smo loše izračunali 2012. godine: Smak sveta čeka nas sutra!?

Zbog korona virusa, prva polovina 2020. godine većini stanovnika planete bila je užasna, ali, prema tvrdnjama nekih naučnika, postaće još gora.

Čuveni Majanski kalendar, koji je predvideo (hvala bogu za sada pogrešno) smak sveta 2012. godine i još nekoliko drugih koji s vremena na vreme objave da se svetu koji poznajemo bliži kraj,

Među njima je i Paolo Tagaloguin koji tvrdi da je smak sveta zapravo sutra, 21.juna!

Tagaloguin je napisao tvit koji je zabrinuo mnoge, pa ga je brzo obrisao. Reč je o proračunu koji pokazuje da smo prema julijanskom kalendaru tehnički u 2012. godini. To je objasnio time što godišnje, zbog prelaska na julijanski kalendar, gubimo 11 dana, što je za 268 godina njegove upotrebe čini 2948 godina.

Kada se ovaj broj podeli sa 365 dana, dobije se vremenski period od 8 godina, koliko je i prošlo od 2012. godine.

Zanimljivo je da se datum novog smaka sveta poklapa sa godišnjim pomračenjem sunca, koje će biti vidljivo u nedelju, što je mnoge dodatno uplašilo.

Na ove tvrdnje reagovala je i NASA, koja je izjavila da trenutno ništa ne ukazuje na skorašnji smak sveta.

– Srećom, naši naučnici veruju da će sunce nastaviti da sija u svom trenutnom stanju bar još najmanje pet milijardi godina, tako da ljudi još imaju šanse da unište sebe pre toga – rekli su polušaljivim tonom stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.