U trendu

Navaljni prebačen na bolničko lečenje

MOSKVA – Advokat Alekseja Navaljnog potvrdio je da je ruski opozicioni lider „ozbiljno bolestan“ nakon što su se pojavili izveštaji da je prebačen na zatvorsko bolničko odeljenje zbog respiratorne bolesti i da je testiran na korona virus i druge bolesti.

Advokat Navaljnog Olga Mihailova rekala je da je član njegovog pravnog tima danas video ruskog opozicionara i da je „u prilicno lošem stanju“.

Navaljni je prošle nedelje objavio štrajk glađu jer mu je, kako kaže, uskraćena poseta ličnog lekara koju je tražio zbog sve veće utrnulosti i bolova u leđima i nogama koji su mu otežavali hodanje, prenosi Gardijan.

Kako se navodi, zvanične potvrde o lečenju Navaljnog ne postoje.

Navaljni je u pismu koje je poslao advokatima u ponedeljak naveo da ima temperaturu 38,1 i da su trojica od njegovih 15 zatvorskih cimera navodno oboleli od tuberkuloze.

On se trenutno nalazi na izdržavanju dve i po godine zatvora zbog optužbi za proneveru za koje je rekao da su odmazda za njegovo političko protivljenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ruski policajci čuvaju ulaz u zatvorsko odeljenje u kom se nalazi Aleksej Navaljni, uoči najavljenih protesta u njegovu podršku, koji su planirani za danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.