U trendu

NBA traži od klubova da se pripreme za mečeve bez publike, Džejms se protivi (VIDEO)

Uprava NBA lige zatražila je od klubova da se pripreme na mogućnost igranja utakimica bez publike, ako bude potrebno zbog epidemije koronavirusa, ali je košarkaš Los Andjeles Lejkersa Lebron Džejms rekao da neće igrati u praznim halama.

Uprava takmičenja je u pismu ekipama navela da se klubovi pripreme na moguće mere kakve su već sprovedene u evropskim takmičenjima, u kojima utakmicama ne prisustvuju ni navijači ni mediji.

U pismu su detaljno opisani mogući postupci koje klubovi moraju da prate, „ako bude potrebno da se utakmice igraju samo pred neophodnim osobljem“.

To se ne svidja jednoj od najvećih zvezda NBA lige i Los Andjeles Lejkersa Lebronu Džejmsu.

„Da igramo utakmice bez navijača? Ne, to je nemoguće. Ja neću igrati ako ne bude navijača. Zbog njih igramo. Igram za saigrače i igram za navijače. U tome je stvar, pa ako se pojavim u praznoj hali, neću igrati. Mogu da rade šta žele“, rekao je Džejms.

Uprava lige je, takodje, navela je da postoji mogućnost da se klubovima povere obaveze kao što je merenje telesne temperature igrača, članova stručnog štaba, sudija i bilo koga ko učestvuje u organizaciji utakmice.

Liga je ove nedelje već poslala obaveštenje klubovima nudeći im 10 preporuka za igrače u nadi da će se smanjiti rizik od dobijanja virusa, medju kojima i da ne uzimaju olovke, lopte i dresove od navijača koji traže autograme.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.