U trendu

„Nema velikog ublažavanja mera u naredne dve nedelje“

Direktor Infektivne klinike KCS Dragan Stevanović upozorava da još nema mesta za opuštanje i da veliko relaksiranje mera ne treba očekivati još dve nedelje.

Stevanović je istakao da su trenutne brojke rezultat ozbiljnosti i poštovanja mera građana, i dodao da će relaksiranje mera zavisiti ne samo od pada broja obolelih na dnevnom nivou, već i od ukupnog broja zaraženih, koliko je teških slučajeva na respiratorima, koliko u privremenim bolnicama…

Kad je reč o dužini policijskog časa za predstojeći vikend, ona će, kako je najavio ministar Zlatibor Lončar, biti donesena sutra.

Odgovarajući na pitanje novinara kada će građani biti informisani koliko će policijski čas trajati ovog vikenda, Lončar kaže da odluka o tome još nije doneta, jer se analize i procene trenutno rade, kao i da odluke o svim merama zavise od više faktora.

“Ne želimo nigde da pogrešimo, ni da požurimo ni da zakasnimo. Čekamo analize testova, broja teških slučajeva, broja pacijenata na intenzivnoj nezi, u privremenim bolnicima, oni koji su otišli kući… Mnogo faktora utiče na donošenje odluke”, rekao je Lončar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.