Nikolić razgovarao s ambasadorkom Kine o merama zbog epidemije koronavirusa

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je danas u Beogradu s ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, na njen zahtev.

Čen Bo je obavestila Nikolića o situaciji u Kini i merama koje se preduzimaju zbog epidemije korona virusa u toj zemlji, kao i o merama Ambasade Kine u Beogradu da bi sprečila da bilo koji kineski državljanin prenese virus u Srbiju, saopštio je Nacionalni savet.

Ambasadorka je informisala Nikolića i o projektima kineskih kompanija u Srbiji i očekivanje Ambasade Kine da će zbog epidemije kašnjenje realizacije projekata biti neznatno, navodi se u saopštenju.

Zahvalila je, kako se navodi, za „prijateljstvo koje je Srbija iskazala u ovom teškom vremenu za Kinu“.

Kineska ambasadorka je Nikoliću uručila pozivno pismo za konferenciju Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope „People to People“ 13-15. aprila u gradu Djinanu, u provinciji Šandong, navodi se u saopštenju.

Ta konferencije u organizaciji Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama biće pripremna za naredni Samit Kine i zemalja Srednje i Istočne Evrope (17+1) u Pekingu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.