Niš daje 500 miliona za izgradnju akva parka

Veće Grada Niša usvojilo je danas Predlog budžeta za narednu godinu koji predvidja 496 miliona dinara za izgradnju prve faze akva-parka kod Niške Banje i 100 miliona za završetak radova na Crkvi Sv. Vasilija Ostroškog.

Gradska sekretarka za finansije, Danijela Spasojević, rekla je da obim planiranog budžeta za narednu godinu iznosi 11 milijardi i 796 miliona dinara, što je više za 596 miliona dinara ili 5,34 odsto u odnosu na planirani budžet za 2020. godinu.

„Tekući prihodi planirani su u iznosu od 10 milijardi i 677 miliona dinara, što je u odnosu na plan za ovu godinu više za 385 miliiona, dok su tekući rashodi planirani u iznosu od osam milijardi i 818 miliona dinara, što je za 10,3 miliona manje u odnosu na ovogodišnji plan“, izjavila je Spasojević.

Ona je kazala da se očekuje da u 2021. godin punjenje budžeta bude bolje nego ove godine kada je to u prva tri kvartala bilo teško, ali je priliv poboljšan u poslednjem kvartalu tako da bi budžet Grada do kraja godine trebalo da dostigne devet milijardi dinara.

Spasojević je rekla da će neki rashodi za narednu godinu biti smanjeni.

Zbog epidemije korona virusa izostala je javna rasprava o predlogu budžeta, ali su gradjani mogli da predloge dostave Gradu, opštinama i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte. Gradjani su, rekla je Spasojević, najviše predloga imali za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za šta će naredne godine iz budžeta Grada biti dato 250 miliona dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.