U trendu

NJu Delhi: Hotel postaje bolnica za sudije, javnost gnevna

NJU DELHI – Vlasti Nju Delhija naredile su da se luksuzni hotel u tom gradu pretvori u zdravstvenu ustanovu za lečenje od korona virusa, namenjenu isključivo sudijama Višeg suda i njihovim porodicama, što je izazvalo gnev građana indijske prestonice, u kojoj nema dovoljno kreveta ili kiseonika za spasavanje više stotina ljudi.

Lokalna vlada navela je u obavešenju javnosti, objavljenom u ponedeljak uveče, da je primila zahtev Višeg suda Nju Delhija zbog naglog porasta broja zaraženih korona virusom i da je rezervisla 100 soba u hotelu Ašoka za članove Višeg suda.

Kako je dodala, vodeća gradska bolnica upravljaće tim objektom, prenosi Rojters.

Advokat i portparol glavne opozicione Kongresne stranke Džavir Šergil rekao je da je vladina odluka u suprotnosti sa pravom na jednakost, koje je utvrđeno Ustavom Indije, i pozvao sud da odbije da ima specijalni tretman.

Nju Delhi je jedan od najteže pogođenih gradova korona virusom tokom drugog talasa pandemije pošto je svaka treća testirana osoba pozitivna na virus.

Bolnice odbijaju da prime pacijente jer nemaju dovoljno kreveta ili kiseonika, a grad prosečno prijavljuje jedan smrtni slučaj na svaka četiri minuta.

Indija je na drugom mestu po broju obolelih od korona virusa u svetu, iza SAD, sa više od 17 miliona slučajeva korona virusa.

U toj zemlji je do sada od posledica ove infekcije preminulo 197.894 ljudi, pokazuju podaci sajta Worldometers.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.