U trendu

Njujork „prepun leševa“: Tela umrlih biće sahranjivana po parkovima?

Član gradskog veća Njujorka saopštio je juče da će tela umrlih od korone biti sahranjivana po parkovima ukoliko broj smrtnih slučajeva nastavi da raste.

Mark Levin, koji je i čelnik gradskog odbora za zdravstvo, napisao je to na svom tviter nalogu imajući na umu da je grad „prepun leševa“ i da uskoro neće biti mesta za sahranjivanje.

Kasnije, kada je ta informacija ustalasala javnost, Levin je napomenuo da je to samo jedna od opcija o kojima se razmišlja ako se smrtnost ne smanji, ali je dodao da veruje da do toga neće doći.

U Njujorku je pozitivno na koronu 72.180 ljudi, a umrlo je od 14. marta do danas 3.845 ljudi.

Guverner Endrju Kuomo negirao je da zna bilo šta o tome.

„Čuo sam mnogo glasina, ali nisam čuo ništa o tome da će grad sahranjivati ljude u parkovima“, rekao je Kuomo, prenosi nymag.com

I gradonačelnik Bill de Blasio je kasnije demantovao takvu mogućnost navodeći da trenutno ne planiraju da koriste lokalne parkove kao groblja.

„Istražujemo upotrebu ostva Hart u Bronksu za privremene sahrane, ukoliko bude potrebe“, naveo je De Blasio.

U Njujorku je juče zabeležen najsmrtonosniji dan od početka pandemije korona virusa, jer je registrovan 731 novi smrtni slučaj i ukupan broj preminulih popeo na 5.489.

Broj preminulih tokom jučerašnjeg dana iznosi 731, što je povećanje u odnosu na 599 smrtnih slučajeva tokom prethodnog dana, rekao je guverner američke države Njujork Endrju Kuomo, na konferenciji za novinare.

On je kazao da korona virus ubija zdravstveno ranjive ljude.

„Mi ne možemo to da zaustavimo“, istakao je Kuomo i dodao da veruje da je do sada spašen svako ko je mogao biti spašen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.