Nova stranka: Kako će ponovo uvedene mere u borbi protiv pandemije biti kontrolisane?

„Nova stranka“ saopštila je da se postavlja pitanje sprovodjenja pojedinih mera za sprečavanje zaraze virusom korona nakon što je Krizni štab sačekao da prodju izbori i dan posle njih proglasio stanje pandemije alarmantnim.

Kako se navodi u saopštenju, oni smatraju da je tako „struka“, koja je mudro ćutala dok Aleksandar Vučić nije sproveo izbore do kraja, najednom u ponedeljak progovorila o „drugom piku prvog talasa koronavirusa“, te odlučila da ubuduće ponovo bude obavezno nošenje maski u zatvorenom, kao i u vozilima javnog gradskog prevoza.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, podsetio je da je lider te partije Zoran Živković još 13. maja javno istakao da se manipuliše brojem zaraženih i umrlih od korone i da su stvarne cifre alarmantne, na šta, kako je kazao, očekivano, niko od nadležnih nije reagovao.

„Zahtevamo odgovor od Kriznog štaba kako će ponovo donete mere obaveznog nošenja zaštitnih maski biti kontrolisane, pošto njihovo kršenje, kako smo već čuli neće biti sankcionisano ni na koji način“, rekao je Mladenović, a prenela Nova stranka.

On je dodao da su u toj stranci saglasni da je odgovornost u najvećoj meri na svakom pojedincu, ali apelovati na svest pojedinca u državi gde je do juče bio održan fudbalski derbi sa desetinama hiljada ljudi na tribinama ili aminovan teniski turnir, čiji je epilog veliki broj zaraženih, u najmanju ruku je neozbiljno i opasno.

„Zato je važno da javnost tačno zna ko je zadužen za kontrolu sprovodjenja mera, kao i ko će odgovarati za to što smo, do izbora u nedelju, imali po 90 novoobolelih svakodnevno, dok je već u ponedeljak ta cifra skočila na više od 140“, naveo je predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.