U trendu

Nova stranka traži da se poništi odluka o smanjenju plate medicinarima u samoizolaciji

Nova stranka zatražila je da smesta bude povučena odluka o smanjenju plata zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su u samoizolaciji i optužila vlast da je tako najgrublje zgazila one koji podnose najveći teret u teškim trenucima pandemije korona virusa.

„Lekari i medicinsko osoblje, kao i svi zaduženi za čišćenje, opremanje i održavanje zdravstvenih ustanova, od početka pandemije nalaze se na danonoćnim dežurstvima, na kojima, štiteći zdravlje i živote svih nas, snose konstantni rizik od teške zaraze, a za uzvrat, pored nemogućih uslova za rad i jednim od najnižih plata u Evropi, dobijaju čak i dodatno, uvredljivo umanjenje istih“, saopštila je Nova stranka.

Zaposlenima u Kliničkom centru Niš koji su upućeni na obaveznu samoizolaciju zbog korona virusa, kojim su mogli da budu zaraženi na radnom mestu, biće umanjena plata za 35 odsto, preneo je ranije Centar za istraživačko novinarstvo Srbije.

Nova stranka je navela da zaposleni u zdravstvu koji su u samoizolaciji nisu čak dobili ni dokumenta neophodna za otvaranje bolovanja, na osnovu kojih bi im se isplaćivala plata kao da su na bolovanju.

„Najstrože osudjujući pomenutu odluku i zahtevajući hitnu izmenu propisa u aktuelnoj pandemijskoj situaciji, Nova još jednom apeluje na gradjane da, pored aplauza, podršku zdravstvenim radnicima pruže strogom disciplinom i zaštitom i sebe i drugih, ističući da će, po okončanju ovih izazovnim vremena, zasigurno doći red i na adekvatnu političku borbu i kaznu za sve odgovorne“, navodi se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar