Nove mere od večeras: Ukida se javni prevoz, zatvaraju restorani, kafići…

Večeras se ukida javni prevoz, zatvaraju restorani, kafići

Od danas u 20 sati u Srbiji se do daljeg ukida javni prevoz i zatvaraju kafići, restorani i tržni centri u okviru borbe protiv epidemije korana virusa, saopštila je juče premijerka Ana Brnabić.

Prvobitno je bilo predviđeno da odluka o zabrani rada kafića, restorana i tržnih centara treba da stupi na snagu sutra, ali je, kako je rekla Brnabićeva, u konsultacijama s predsednikom Srbije odlučeno da to bude učinjeno već danas.

Premijerka je najavila i da će Vlada Srbije danas doneti odluku o zabrani okupljanja više od pet ljudi.

Na aerodrom sleteli državljani Srbije iz Evrope

Avion Er Srbije dovezao je večeras državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima „Sarl de Gol“u Parizu i Šipol u Amsterdamu.

Jedna od putnica, Snežana Jovanović iz Svilajnca, rekla je za Tanjug da su na letu iz Pariza odlično prošli i da nije bilo problema.

„Zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su organizovali ovaj let kako bi stigli u Srbiju“, kazala je Jovanovićeva.

Student Lagen univerziteta u Holandiji Đorđe Dimitrov rekao je da su danas obavešteni u 11 sati da je država Srbija organizovala let.

„Naša ambasada u Holandiji je sve efikasno sredila. Zahvaljujem posadi aviona, osoblju i Vladi Srbije koja je poslala ovaj avion i time iskazala poštovanje prema svima nama“, istakao je Dimitrov i dodao da je situacija u Holandiji teška.

„Sve je zatvoreno u ovom trenutku. Stanje se menja iz dana u dan, i mislim da će biti samo još gore“, kazao je Dimitrov Tanjugu.

Jedan od putnika, Arpad Lacko iz Subotice, istakao je da je sada sve na pristiglim putnicima, da budu odgovorni i poštuju mere predostrožnosti.

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju do kojih je došlo nakon što su mnoge države uvele mere za sprečavanje širenja korona virusa.

Tim povodom, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.

„Spremni smo da pošaljemo naše avione i da to platimo”, naveo je tom prilikom predsednik.

Večeras stiže velika pošiljka pomoći iz Kine

Iz Kine večeras stiže velika pošiljka medicinske pomoći za borbu protiv korona virusa, saopštila je juče premijerka Ana Brnabić.

Ona je rekla da će najvećim domaćim avionom, „erbas A330“, stići veliki broj medicinskih aparata i zaštitne opreme, kao i eksperti iz Kine, koji su se u toj zemlji borili protiv korona virusa i koji će pomoći domaćim stručnjacima.

Istakla je da je to organizovano zahvaljujući angažmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se time bavi 24 sata dnevno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.