U trendu

Novi korona presek

U Srbiji je do poslednjeg preseka potvrđeno 6.736 novoobolelih od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 46 osoba.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže da se razgovara o kovid propusnicama, da su one „na stolu“ i da se čeka finalna odluka.

On je istakao da očekuje da ove nedelje bude održana sednica Kriznog štaba.

Đerlek navodi da ne zna se kada će tačno sednica biti održana, i ističe da se čeka finalna odluka o kovid propusnicama.

„Finalna odluka nije odobrenje Kriznog štaba već se bira najbolji model šta će obuhvatiti kovid propusnice, da li samo one tri stvari – barovi, kafići i noćni klubovi ili još nešto dodatno. Poenta je da se odabere ono što će najbolje uticati na uspostavljanje kontrole nad epidemijom“, istakao je Đerlek gostujući u Dnevniku RTS-a.

Naveo je da Srbija prati Evropu kada je o tome reč, ističući da je Srbija samostalna demokratska zemlja, koja donosi svoje odluke.

„Uzećemo samo ono što je kvalitetno i u skladu sa našim Ustavom. Nadam se da ćemo doneti najbolje rešenje koje će biti najkvalitetnije za naše građane“, istakao je državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Dodao je da su epidemijske mere bile broj jedan u borbi protiv korone do pojave vakcine, ali da se sada, kaže, moramo baviti povećanjem broja vakcinisanih „jer imamo najjače oružje u borbi protiv kovida a to je vakcina“.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.