U trendu

Novi način testiranja na Kovid-19 – bez odlaska lekaru

Centar za molekularnu dijagnostiku Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu (Rospotrebnadzor) počinje da sprovodi beskontaktno testiranje na Kovid-19 kod kuće pacijenata, što će omogućiti da se bolest otkrije u ranoj fazi, saopšteno je na sajtu Ruske službe za fitosanitarni nadzor „Rospotrebnadzor“.

„Za sprovođenje testiranja stručnjaci Centra za molekularnu dijagnostiku koriste veoma osetljivi sistem za testiranje, koji su razvili naučnici sa Centralnog naučno-istraživačkog instituta za epidemiologiju“, saopštila je ruska služba.
Kako se navodi, stručnjak „Rospotrebnadzora“ će posetiti osobu koja želi da se testira, kako bi je uputio kako samostalo da uzme bris. Ekspert nakon toga nosi materijal na analizu. Testovi će omogućiti da se virus otkrije u ranoj fazi, kao i kod ljudi koji nemaju izražene simptome.

Dakle, na taj način se može testirati ko god želi, bez odlaska kod lekara.

Objašnjava se da će usluga za sada biti dostupna za stanovnike Moskve i Moskovske oblasti. Stručnjaci rade na tome da u skorije vreme obuhvate sve ruske regione. Ističe se da se testiranje plaća.

U Rusiji je virusom korona zaraženo 5.389 ljudi, a 45 je umrlo. U zemlji je na Kovid-19 testirano skoro 700.000 ljudi.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar